Mulberry İlk Karbon Nötr Serisini Piyasaya Sürdü
MODA

Mulberry İlk Karbon Nötr Serisini Piyasaya Sürdü

Mulberry, ilk karbon nötr koleksiyonu olan 'Lily Zero'nun lansmanı ile 2035 yılına kadar net sıfır olma taahhüdünü sürdürüyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Mayıs 2022

'Lily Zero', Mulberry'nin karbon nötr Somerset fabrikalarında, Almanya'daki bir tabakhaneden karbon emisyonlarını ölçen, azaltan ve dengeleyen karbon nötr deri kullanılarak hazırlanmış, tarladan atölyeye kadar tamamen karbonsuz 12 stilden oluşuyor.

Mulberry ayrıca Lily Zero'nun yanı sıra, tüm ağır modellerinde aynı karbon nötr derinin kullanıldığını ve 2022 sonbahar-kış koleksiyonunun yüzde 26'sını oluşturduğunu da ekliyor.

İngiliz marka, buna ek olarak bileşenler, nakliye ve paketleme dahil olmak üzere tüm serinin tam karbon emisyonlarını analiz etmek için bir Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi üstlendi ve bunların tümü, Mulberry'nin karbon denkleştirme ortağı World Land Trust ile ek olarak dengelendi.

Markanın benzersiz Postman's Lock donanımına sahip bir günlük gece çantası olan Lily, ilk olarak 2010 yılında piyasaya sürüldü. Hem orijinal hem de üstten kulplu olmak üzere çeşitli boyut ve tarzlarda mevcut olması, Mulberry'nin imza silüetlerinden biri haline geldi.

Yeni karbon nötr 'Lily Zero' serisi, zamansız siyah ve meşeden parlak Mulberry pembesine kadar çeşitli klasik ve mevsimlik renkler içerecek.

Mulberry CEO'su Thierry Andretta yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Sürdürülebilirlik yolculuğumuzda bir başka adımı temsil eden, Mulberry'nin ilk karbon nötr serisi olan Lily Zero'yu piyasaya sürmekten gurur duyuyorum ve 2035 yılına kadar Net Sıfır hedefimize doğru ilerliyorum. Lily Zero, uzun vadeli ortaklarımızla yakın çalışarak birlikte neler başarabileceğimizi gösteriyor. Bu, Mulberry'nin geçen yıl ellinci yıl dönümümüzde yayınlanan iddialı Made to Last manifestomuzda özetlenen sürdürülebilir bir geleceğe olan bağlılığını güçlendiriyor."

Yeni serinin yanı sıra, Lily Zero kampanyası, kullanıcının kendilerini tamamen eterik, fütüristik ortama kaptırmasına ve yeni çantayı sanal olarak denemesine olanak tanıyan bir Instagram AR filtresi içeriyor.