Virgil Abloh'un Mirası Off-White'a Ne Olacak?
MODA

Virgil Abloh'un Mirası Off-White'a Ne Olacak?

Moda tasarımcısı ve girişimci Virgil Abloh, bu dünyada geçirdiği 41 yılda tarihe geçecek bir iz bıraktı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Mayıs 2022

Off-White'ın kurucusu ve yaratıcı direktörü ve Louis Vuitton'un ilk Siyah erkek giyim sanat yönetmeni olan Virgil Abloh'un dehası, moda endüstrisinde kutlama ve saygıyı biliyordu. Ölümü moda dünyasında bir boşluk bıraktı ama şov devam etmeli.

Zamansız ölümü üzerine, Off-White markasına ne olacağı merak konusu oldu. Markanın potansiyel olarak kapanacağı yönünde spekülasyonlar oluştu. Öte yandan, kolektif bir yaratıcı grubun markayı yöneteceği teorisi de vardı. Abloh'un Off-White mantosunu almak için kim adım atarsa, doldurması gereken çok büyük tasarımcı ayakkabıları olacaktı.

Şu anda Dazed'in baş editörü olan moda yönetmeni ve stilisti Ibrahim Kamara, sanat ve görüntü yönetmeni rolünde Off-White'ın yaratıcı yönünü denetleyen bir ekibe katıldı. Kamara, hem Off-White hem de Louis Vuitton için şovlar tasarlayan Abloh'a yakındı. Abloh'un sanatsal vizyonuna yabancı değil ve eski meslektaşının mirasını üstlenmek için uygun bir aday.

Off-White'ı işleten New Guards Group, Abloh'un mirasını sürdürmek için markayı büyütmeye devam etmek için bir plan oluşturuyor. Abloh, markayı gelecek sezonlara taşıyabilecek bir tür fikir "boru hattı" bıraktı.

Off-White, Selfridges gibi büyük mağazalarda ve yatırımcı Farfetch gibi e-ticaret kanallarında hala çok iyi satış yapıyor. Virgil Abloh Off-White'dı. Bir kişiyle bu kadar yakından ilişkili bir marka ne yapar? Müşteriler Off-White'dan alışveriş yaptıklarında hala Virgil Abloh'u düşünüyor ve bundan uzaklaşmak zordur.

Tarih, yaratıcı yönetmen öldükten sonra lüks bir markayı sürdürmenin imkansız bir görev olmadığını gösteriyor. Chanel, dünyanın en tanınmış lüks markalarından biri ve bu, kurucusu efsanevi Coco Chanel'in vefatından on yıllar sonra böyle. Aynı şey Dior ve Balmain gibi markalar için de geçerli.

Abloh'un mirasını sürdürmenin büyük resmi yanıtı, tasarıma kolektif bir yaklaşım benimsemekte yatar. Abloh, sürekli olarak yeni fikirler üzerinde çalışıyordu. Bu nedenle, bu işin çoğunu Abloh'un nihai onay ve yönlendirmeyi sağlayacağı üst düzey ekibine bıraktı. Abloh, gemisine muzaffer bir şekilde kaptanlık yapmasına rağmen oldukça serbestti.

Karl Lagerfeld Chanel, Maria Grazia Chiuri ve Kim Jones Dior ve Olivier Rousteing Balmain. Off-White kadar genç bir marka için, tüketicileri markayı Virgil Abloh ile ilişkilendirmeye devam edecek. Yerine yeni bir figür almaya çalışmaktansa, uyguladığı kolektif tasarım yaklaşımına dokunulmamak en iyisi olacaktır.

Kadın, erkek, ayakkabı, çanta, triko ve mücevher dahil her kategori için baş tasarımcılar, ölümünden bu yana yaratıcı kararlar veriyor. Bu insanların çoğu, yarım on yıldan fazla bir süredir Abloh ile çalıştı. Abloh'un ölümünden bu yana koleksiyonlarına verilen olumlu yanıt göz önüne alındığında, bozuk değilse tamir etmeyin.

Tasarıma kolektif bir yaklaşım, bütünlük oluşturmak için kulağa zor gelebilir, ancak şimdiye kadar işe yaradı. Bu tasarım liderleri Abloh'un sanatsal bakış açısını ve mirasını anlarsa, hiçbir not yersiz olmaz. Marka için en iyi yaklaşım, kolektif tasarım modeli gibi görünüyor çünkü sonuçta sadece bir Virgil Abloh olacak. New Guards Group, markayı canlı tutmak için bir strateji buldu ve talihsiz kayıpları karşısında işe yarıyor gibi görünüyor.