Fendace Koleksiyonu Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey
MODA

Fendace Koleksiyonu Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey

Merakla beklenen Fendi ile Versace arasındaki iş birliği koleksiyonu Fendace şimdi satın alınabilir.

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Mayıs 2022

Eylül ayında, Donatella Versace ve Kim Jones kendi Versace ve Fendi markalarıyla birlikte Fendace koleksiyonlarını oluşturmak için bir araya geldi; Versace, Fendi için bir koleksiyon tasarladı ve Jones, Versace için bir koleksiyon yarattı. Naomi Campbell, Kate Moss, Gigi Hadid, Amber Valletta ve daha birçok ünlü isim tarafından modellenen parçalarla birlikte her iki koleksiyon da 2022 Pre-Fall ortak defilesinde tanıtıldı.

Koleksiyonlar dünya çapında pop-up'larda ve Versace ve Fendi web sitelerinde ve butiklerde satılmakta olan Fendace işbirliği şimdi satın alınabilir.

Fendace iş birliği nedir?
Geçen Eylül, Versace'nin baş kreatif sorumlusu Donatella Versace ve Fendi kadın ve moda sanat yönetmeni Kim Jones, her iki markanın tasarım özelliklerini ve değerlerini iki koleksiyonda birleştiren Fendace adlı bir iş birliği için bir araya geldi. Tasarımcılar, Versace'nin bir "Fendi by Versace" koleksiyonu yaratmasıyla ve Jones ve Fendi'nin Silvia Venturini Fendi'nin "Versace by Fendi" koleksiyonu oluşturmasıyla, tam bir yaratıcı takas yaptılar.

Jones yaptığı açıklamada, "Bu bir işbirliğinden ziyade bir takas ve hepsinden öte, arkadaşlıktan dolayı yapıldı" dedi. "Ayrılıktan sonra birlikteliğin güzelliği ve bana çok ilham veren kadınların kutlaması."

Koleksiyonlar Campbell, Moss, Hadid, Valletta ve daha fazlasını içeren yıldızlarla dolu bir model kadrosuyla tanıtıldı.

Fendace koleksiyonu nasıl görünüyor?
Jones'un Versace koleksiyonu, çengelli iğneler, ikonik Barok baskı ve kırpılmış kürkler gibi tasarım evinin birçok imza stilini içeriyordu. Versace'nin Fendi koleksiyonu, mini elbiseler, 70'lerden ilham alan denim pantolon takımları ve ışıltılı önlükler gibi parçalarla tasarımcının imzası olan seksi estetiği somutlaştırdı.

Koleksiyonda giyimin yanı sıra çanta, spor ayakkabı, topuklu ayakkabı, kemer, şapka, eşarp ve güneş gözlüğü gibi aksesuarlar da yer alıyor.

Fendace kampanyası nasıl görünüyor?
Versace ve Fendi'nin koleksiyonları, Campbell, Kristen McMenamy, Anja Rubik, Anok Yai, Imaan Hammam ve Lina Zhang gibi uzun bir model listesinin yer aldığı iki kampanyada sunuldu. Kampanyalar Steven Meisel tarafından fotoğraflandı ve videolar Alec Maxwell tarafından çekildi.

Versace yaptığı açıklamada, "Kampanya, koleksiyonu tasarlarken sahip olduğumuz aynı dostluk ve enerji duygusunu yansıtıyor" dedi. "Kim vizyon sahibi bir tasarımcı ve yenilikçidir. Benim için Fendace her zaman aşk anlamına gelecek." dedi.

Fendace koleksiyonlarını nereden satın alabilirim?
"Versace by Fendi" ve "Fendi by Versace" tasarımları İstanbul, New York, Los Angeles, Londra, Paris, Tokyo, Osaka, Shenyang, Kuveyt ve Dubai'de bulunan bir dizi küresel pop-up'ta satışa sunulacak.

Koleksiyonlar ayrıca kısmen Fendi ve Versace web sitelerinde ve perakende butiklerinde satın alınabilecek. Versace mağazaları "Fendi by Versace" koleksiyonundan parçalar sunarken, Fendi mağazaları "Versace by Fendi" koleksiyonundan stiller sunacak.

Fendace koleksiyonlarının fiyat aralığı nedir?
"Versace by Fendi" koleksiyonunun fiyatı, bir çift logolu çorap için 195$'dan ipek bir ceket için 32.000$'a kadar değişiyor. "Fendi by Versace" koleksiyonunun fiyatı da bir çift logolu çorap için 195$'dan metal örgü bir maxidress için 38.975$'a kadar değişiyor.