Tom Ford, CFDA Başkanlığı Görevinden Ayrıldı
MODA

Tom Ford, CFDA Başkanlığı Görevinden Ayrıldı

Amerika Moda Tasarımcıları Konseyi (CFDA), Tom Ford'un 31 Mayıs'ta organizasyon başkanlığı görevinden ayrılacağını duyurdu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 17 Mayıs 2022

Tom Ford, Haziran 2019'dan bu yana CFDA'nın başkanı olarak görev yapıyordu. Kuruluşun CEO'su Steven Kolb, yılın geri kalanında geçici başkan rolünü üstlenecek. Ocak ayında organizasyon, Ford'un yerini alacak yeni bir başkan için oy kullanacak.

Amerikalı tasarımcı bir yayında şunları söyledi: "2019 yılının Haziran ayında başkan olarak görevime başladığımda hedefim, Amerikan moda endüstrisinin yeteneği ve önemi nedeniyle dünya çapında daha fazla tanınmasına yardımcı olmaktı." Pandemi boyunca karşılaşılan olağanüstü koşulları ve endüstrinin yeni bir çalışma yöntemiyle zorlukların üstesinden nasıl geldiğini vurgulamaya devam etti.

Ford, başkanlık yaptığı üç yılda, çoğu çeşitlendirme ve içermeye odaklanan CFDA aracılığıyla bir dizi girişim başlattı. Ayrıca, pandemi sırasında moda markalarına beş milyon doların üzerinde yardım dağıttı.

Ford, "CFDA'nın başkanı olarak, sektörümüzü yönlendiren olağanüstü kararlılığı ve iyimserliği ilk elden deneyimleme ayrıcalığına sahip oldum" dedi. "Son üç yıldır Amerikan moda endüstrisindeki gerçekten inanılmaz yeteneği destekleyebildiğim için onur duyuyorum ve CFDA Yönetim Kurulu'ndaki görevime devam etmeyi dört gözle bekliyorum."

Ek olarak, CFDA, kurulun oybirliğiyle Tory Burch, Thom Browne ve Aurora James'i 1 Haziran'dan itibaren geçerli olmak üzere yönetim kuruluna seçtiğini duyurdu.