Stella McCartney, Kraliçe Onur Ödülüne Layık Görüldü
MODA

Stella McCartney, Kraliçe Onur Ödülüne Layık Görüldü

Stella McCartney, kraliçenin yıllık Doğum Günü Onur Listesi'nde ödül alan 1000'den fazla halk üyesi arasında yer aldı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 2 Haziran 2022

Stella McCartney, bu yıl Platinum Jübile kutlamaları öncesinde yayınlanan hükümdarın yıllık Doğum Günü Onur listesinde Kraliçe II. Elizabeth'ten onur ödülü alan 1.000'den fazla İngiliz vatandaşı arasında yer alıyor.

McCartney, Britanya İmparatorluğu Nişanı veya CBE Komutanı olarak seçildi. OBE veya İngiliz İmparatorluğu Nişanı ödülünü 2013'te kraliçeden aldı. Doğum Günü Onur Listesi, "Birleşik Krallık'taki insanların olağanüstü katkılarını ve hizmetlerini" tanımak içindir.

McCartney, sürdürülebilirlik cephesindeki çalışmalarını yoğunlaştırıyor ve bu yaz, organik malzeme ve minimum enerji kullanılarak yapılan miselyum veya mantar, deriden yapılmış bir çanta piyasaya sürecek. Projede Kaliforniya merkezli Bolt Threads şirketi ile iş birliği yapıyor.

Tasarımcı ayrıca Prens Charles ile çevresel projeler üzerinde çalışıyor ve geçen yıl İngiltere'nin Cornwall kentindeki G7 zirvesinde moda endüstrisini temsil etti.

2013 yılında McCartney, kraliçeden kendi tasarımı olan özel bir takım giyerek OBE ödülünü kabul etti. Philip Treacy tarafından birbirine dikilmiş biri aile yadigarı olan iki Cartier mücevherinden yapılmış bir başlık taktı. Mücevherleri, 15 yaşındayken bir vintage fuarında satın aldığı antika bir peçe ile taktı.