Chloe İlk Sürdürülebilirlik Raporunu Yayınladı
MODA

Chloe İlk Sürdürülebilirlik Raporunu Yayınladı

Chloe sürdürülebilir kalkınma ilerlemesini vurguluyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 15 Haziran 2022

Fransız moda evi Chloé, iki yıl önce sosyal ve çevresel sürdürülebilirliği kucaklayan amaca yönelik bir iş modeline geçme taahhüdünden bu yana ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı.

Mottosu 'Women forward. For a fairer future', Maison'un aldığı her kararı bildirir ve kadınları güçlendirmenin ve yükseltmenin topluma ve gezegene olumlu katkıda bulunduğu inancına dayanıyor.

Chloé, uzun vadeli sürdürülebilir planlarının bir parçası olarak dört sütuna dayalı birkaç ölçülebilir hedef ve eylem belirledi: İnsanlar için Adil ve Eşit Fırsatlar, Sorumlu Kaynak Kullanımı, Topluluklar Üzerinde Olumlu Etki ve Gezegen Üzerindeki Etki.

Moda evi, ilk sürdürülebilirlik raporunda 2021 için belirlediği 20 hedeften 18'ine ulaştığını veya aştığını bildiriyor. Bu, B Corp sertifikalı bir şirket olmayı, yüzde 13 adil ticaret kaynağı ile her hazır giyim koleksiyonunda ortalama yüzde 59 daha düşük etkili ürünler tedarik etmeyi ve ürün başına sera gazı emisyonlarını yüzde 19 azaltmayı içeriyor.

Elde edilen diğer hedefler arasında, gelirin yüzde 0,26'sını toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen girişimlere bağışlamak ve çalışanlarının yüzde 100'ünün performans planlarında sürdürülebilirlikle ilgili bir hedefe sahip olmasını sağlamak yer alıyor.

Chloé başkanı ve CEO'su Riccardo Bellini raporda şunları söyledi: "2021, B-Corp sertifikasyonu gibi ilk başarılarımızın yanı sıra koleksiyonlarımızda kullanılan daha düşük etkili malzemelerin miktarını artırma konusunda önemli ilerleme kaydettik; Adil Ticaret ve kadın liderliğindeki sosyal girişim kaynakları; şeffaflık; topluluk projeleri ve daha çeşitli ve kapsayıcı bir çalışma ortamı için ilk adım. Daha da önemlisi, karbon ayak izimiz 2019'a kıyasla yüzde 19 azaldı, hedeflerimizi aştı.

"Bu ilerlemeden gurur duyuyoruz, ancak önümüzde giden yolun uzun olduğunun ve birçok alanın hala iyileştirilmesi gerektiğinin farkındayız. Bu yılki olumlu ilerleme, bizi önümüzdeki yıl için daha da güçlü hedefler belirlemeye ve Chloé'nin olumlu değişim için amaçlı bir güç olmaya devam etmesi için yaratıcılık, zanaat ve beceriden yararlanmak için kendimize daha fazla meydan okumaya iten şeydir."

Fransız marka ayrıca bu yılın başlarında , kaynak bulma stratejisi ve ürün tasarımı söz konusu olduğunda karar verme sürecini yönlendirmeye yardımcı olmak için sosyal etkiyi ölçecek, değerlendirecek ve görselleştirecek sektörün ilk sosyal etki ölçüm aracını geliştirdiğini duyurdu.