Valentino Roma'daki Couture Şovuna Hazırlanıyor
MODA

Valentino Roma'daki Couture Şovuna Hazırlanıyor

Valentino Couture gösterisi Roma'da şehre "saygı göstermenin" bir yolu...

GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Haziran 2022

Roma belediye başkanı Roberto Gualtieri, 8 Temmuz'da İtalya'nın başkentinde yapılması planlanan yaklaşan Valentino sonbahar 2022 moda şovu hakkında konuşurken, "Bu benzeri görülmemiş bir olay olacak" dedi.

Valentino'nun CEO'su Jacopo Venturini, İtalya'nın başkentinde düzenlenen ve canlı yayınlanan bir basın toplantısında, gösterinin Roma şehrine "saygı göstermenin" bir yolu olacağını söyledi.

Couture evi, gösteriyi, merkez binasının ve yakındaki İspanyol Merdivenleri'nin bulunduğu Piazza Mignanelli'den geçen bir alanda birkaç caddede sahneleyecek, ancak sürprizi canlı tutmak için çok fazla ayrıntı mevcut değil.

Venturini, Valentino'nun gösteriden sonra bir akşam yemeğinin verileceği kentin antik ve ikinci büyük Roma hamamları olan Terme di Caracalla'nın mozaiklerini restore etmek için açıklanmayan bir meblağ taahhüt ettiğini ve bunların yerine yeni palmiye ağaçları bağışlayacağını açıkladı.

Couture defilesine çok sayıda moda ve tasarım okulundan öğrenciler kabul edilecek ve Valentino, 10-12 Temmuz tarihleri arasında arşivlerini, söz konusu öğrenciler de dahil olmak üzere ziyaretçilere açacak.

Gösteriyi şehirde sahneleyen yaratıcı yönetmen Pierpaolo Piccioli , "Bu benim uzun zamandır beslediğim hayalimdi" dedi. "Roma, günlük aktivitelerimizin sahnesi ve sadece turistik bir yer değil, zıtlıkların her yerde bir arada olduğu bu güzel şehrin kimliğinin gururla farkındayız."

Gösterinin adı "The Beginning" (Başlangıç) olacak. Piccioli, şirkette geçirdiği 23 yılın ardından bunun kulağa mantıksız gelebileceğini, "ama özel tasarımda her zaman yeni bir başlangıçtır" dedi.

Tasarımcı, kapsayıcılık, çeşitlilik ve bir topluluk oluşturmaktan moda aracılığıyla sosyal ve politik meseleler hakkında konuşmaya kadar, uzun zamandır onun için çok değerli olan bir dizi mesajı vurguladı: "Aksi takdirde güzellik boş ve yüzeysel olurdu. Bu tarihi andan ve inandığımız değerlerden bahsetmeyi bir görev olarak görüyorum. İmgelerin böyle bir gücü var ve açıklamaya gerek yok. Bazı hakların hafife alınmaması gerektiğini gördüğümüz için sesimizi çıkarmalıyız, tüm insanların hakları için her gün savaşmalıyız."

Piccioli ayrıca koleksiyonun " Valentino Garavani ile ideal bir sohbetten, ancak bir saygı ve nostaljiden değil, onunla bir diyalogdan" kaynaklandığını söyledi.

Valentino, couture koleksiyonlarını geleneksel olarak Paris'te sunarken, Roma daha önce marka için bir sahne olmuştu.

COVID-19 pandemisinin neden olduğu kısıtlamalar, Piccioli'yi Valentino'nun sonbahar 2020 moda şovu "Of Grace and Light "ı o yılın Temmuz ayında Roma dışındaki Cinecittà stüdyolarında çok küçük bir gazeteci grubunun önünde düzenlemeye zorladı. Gösteride Nick Knight tarafından çekilen çarpıcı bir video ve ardından Mariacarla Boscono ve Vittoria Ceretti'nin tavandan sarkan salıncaklara tünemiş veya yüksek, gizli platformlara monte edilmiş gibi giydiği 16 fit yüksekliğindeki 15 beyaz kıyafetin sunumu yer aldı.

Geçen yıl Ocak ayında, İtalya başka bir pandemi dalgasıyla karşı karşıya kalırken, couture şovu dijital olarak açıldı ve "Code Temporal" olarak adlandırıldı ve Piccioli, gösteriyi sahnelemek için Roma'daki 14. yüzyıldan kalma Palazzo Colonna'yı seçti.

Geçen Temmuz, "Valentino Des Ateliers" sonbahar 2021-22 couture koleksiyonu Venedik'te Gaggiandre'de Arsenale'de gerçekleştirildi.