Barbiecore ve Ötesi
MODA

Barbiecore ve Ötesi

Barbie'nin 2022'de yeniden dirilişi, Barbiecore stiline dikkat çekiyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 26 Temmuz 2022

Sayısız moda işbirliklerinden, Pierpaolo Piccioli'nin Valentino'nun Sonbahar/Kış 2022 koleksiyonu için özel bir sıcak pembe tonunu piyasaya sürmesine kadar, Barbie'den ilham alan moda bir süredir köpürüyor. Ancak bu günlerde, herkesin en sevdiği Mattel bebeği tarafından ölümsüzleştirilen pembe estetik zirveye ulaşıyor gibi görünüyor.

Mattel bebeği son 63 yılda birçok kez tekrarlanmış ve pop kültüründe iniş çıkışlar yaşamış olsa da, bu yıl popülaritesi artıyor ve Barbiecore stili her yerde. Kim Kardashian, Hailey Bieber , Megan Fox ve Lizzo gibi yıldızların hepsi son birkaç ay içinde baştan aşağı pembe kıyafetler giyiyor.

Barbie'nin son yükselişi, Margot Robbie'nin Barbie'yi ve Ryan Gosling'in Barbie'nin erkek arkadaşı Ken'i oynadığı ve 2023 yazında vizyona girecek olan bir "Barbie" filminin çekimleriyle birlikte ortaya çıktı. Her şey pembe ve tüketicilerin Barbie'ye yeni bir gözle bakmasını sağlıyor.

Barbiecore stili şunları içeriyor: pembe saç modelleri, pembe iç tasarım ve parlak renklerle dolu bir gardırop.

Barbiecore kelimesi TikTok'ta bugüne kadar 17,8 milyon kez görüntülendi ve moda pazarı ShopStyle'da pembenin popülaritesi yükseliyor, gölge aramaları kalem etekler için yüzde 66, elbiseler için yüzde 44, bikiniler için yüzde 31 ve takım elbiseler için yüzde 35 arttı.

Hem markalar hem de perakendeciler pembeyi benimsiyor, tam zamanında trendin yükselişini daha da körüklüyor.

Valentino'nun sonbahar 2022 defilesi için tasarımcı Pierpaolo Piccioli, Pantone ile rengin kendi tonunu tasarladı ve buna "Pembe PP" adını verdi. Valentino'nun Roma'daki 2022 sonbaharındaki haute couture şovunda, Pink PP'de yıldızlarla dolu bir ön sıra uyum içinde oturdu.

Londra'daki Browns'ın kadın giyim müdürü Heather Gramston, "Pembeye güncellenmiş bir moda üstünlüğü verildi ve herhangi bir ucuz çağrışım geçmişte kaldı" dedi.

Ünlü stilist Danyul Brown, "Yıllarca süren küresel karantinaların ardından insanlar bağımsızlıklarını ve etkilemek için giyindiklerini geri talep ediyor" diyor. "Cesur, eğlenceli ve göz alıcı Barbiecore tam da buna izin veriyor."

Ayrıca Barbiecore'u harekete geçiren özellikle yapımını Warner Bros. Pictures'ın üstlendiği, Greta Gerwig ve Noah Baumbach'ın senaryosunu yazdığı canlı aksiyon Barbie filmi oldu.

Gerwig'in 2017'deki "Lady Bird" ile ilk solo yönetmenlik denemesinden bu yana, kadınlar hakkında hikayeler anlatması ve sinemaseverlerin beklentilerini alt üst etmesiyle eleştirel beğeni topladı.

Robbie'nin kendisini "kadın odaklı film ve televizyon yapımları [şirketi] olarak tanımlayan yapım şirketi LuckyChap Entertainment, Barbie filminin yapımcılığını yapacak.

The Hollywood Reporter'a verdiği röportajda Robbie, "Amacımız 'Ne düşünüyorsan düşün, sana tamamen farklı bir şey vereceğiz, istediğini bilmediğin şey' "dedi.

Bu yıl, avukat, cerrah ve Kraliçe II. Elizabeth olan bebek, yeni kariyerler keşfediyor.