Burberry Net Sıfır Emisyon Hedefine Hızla İlerliyor
MODA

Burberry Net Sıfır Emisyon Hedefine Hızla İlerliyor

Burberry net sıfır emisyon hedefi için SBTi onayı aldı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 11 Ağustos 2022

Burberry, net sıfır emisyon hedefi için Bilime Dayalı Hedefler girişiminden (SBTi) onay alan ilk lüks moda markası ve küresel olarak ilk şirketlerden biri oldu.

SBTi'den alınan doğrulama, Burberry'nin 2040 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşma hedeflerinin en son iklim bilimine dayandığını ve Paris Anlaşması uyarınca ısınmayı acilen 1,5°C'de tutma ihtiyacını karşıladığını doğruluyor.

Burberry'de kurumsal sorumluluk başkan yardımcısı Caroline Laurie yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bilime Dayalı Hedefler girişimi (SBTi), işletmelerin belirlediği hedeflerin en son iklim bilimi ile uyumlu olmasını sağlamada kritik bir rol oynuyor ve iklimle mücadeleye katkıda bulunacak. Bilimdeki taahhütlerimizi köklendirmek Burberry'de her zaman bir öncelik olmuştur, bu nedenle attığımız adımların gerekli etkiye sahip olmasını ve kalıcı bir değişim getirmesini sağlayabiliriz.

"Operasyonlarımız genelinde ölçüm, iyileştirme ve şeffaflığı yönlendirmek için kendimize meydan okumaya devam ediyoruz ve daha sürdürülebilir uygulamaların benimsenmesini hızlandırmak için tedarikçilerimiz ve ortaklarımızla çalışmaya devam etmeye kararlıyız. Bunun başkalarını da aynı şeyi yapmaya teşvik etmesini umuyoruz."

Burberry'nin net sıfır hedefi, kapsam 1, 2 ve 3 emisyonlarındaki bir dizi taahhüt tarafından desteklenmektedir. Kısa vadede Burberry, mutlak kapsam 1 ve 2 sera gazı (GHG) emisyonlarını 2023 yılına kadar 2017 temel yılına göre yüzde 95 ve mutlak kapsam 3 sera gazı emisyonlarını 2030 yılına kadar 2019 temel yılına göre yüzde 46,2 azaltmayı taahhüt etti.

Uzun vadede, Burberry ayrıca 2023'ten 2040'a kadar en az yüzde 95 mutlak kapsam 1 ve 2 sera gazı azaltımını 2017 mali yılına kıyasla sürdürmeyi ve mutlak kapsam 3 sera gazı emisyonlarını 2040 yılına kadar 2019 temel yılına göre yüzde 90 azaltmayı taahhüt etti.

Kapsam 1 ve 2, Burberry'nin mağazalardaki, üretim merkezlerindeki ve ofislerdeki elektrik ve gaz gibi kendi operasyonlarından kaynaklanan emisyonları kapsar. Kapsam 3, Burberry'nin üretim ve malzeme tedarik ortakları tarafından enerji kullanımı gibi genişletilmiş tedarik zincirindeki emisyonları ifade eder.

Bilime Dayalı Hedefler girişiminin (SBTi) CEO'su Luiz Amaral şunları ekledi: "İklim bilimi, küresel net sıfıra ulaşmak ve iklim değişikliğinin en zararlı etkilerini önlemek istiyorsak hızlı ve derin emisyon kesintilerine ihtiyacımız olduğunu söylüyor. Burberry'nin net sıfır hedefleri, iklim krizinin aciliyetine uyuyor ve emsallerinin izlemesi gereken net bir örnek oluşturuyor."