Karl Lagerfeld Temalı Bir Met Gala'ya Hazır Mıyız?
MODA

Karl Lagerfeld Temalı Bir Met Gala'ya Hazır Mıyız?

Kaynaklar, 2023 MET Gala'nın Karl Lagerfeld'e adanacağını söylüyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Eylül 2022

Kaynaklar, Metropolitan Sanat Müzesi'ndeki 2023 bahar sergisindeki Kostüm Enstitüsü'nün merhum Karl Lagerfeld'e adanacağını söyledi. Müze, Cuma günü Paris Moda Haftası'nın ortasında henüz açıklanmayan bir yerde bir basın sunumuna ev sahipliği yapacak. Kostüm Enstitüsü'nden sorumlu Wendy Yu küratörü Andrew Bolton ve bir Met mütevellisi olan Anna Wintour'un toplantıya başkanlık etmesi bekleniyor.

WWD, 1 Ağustos 2019'da bir Karl Lagerfeld retrospektifinin çalışmalarda olduğunu ve 2022 için planlandığını bildirdi. Ancak koronavirüs pandemisi müzenin sergi takvimini etkiledi. Sıra dışı kariyeri boyunca Alman tasarımcıyla en yakından ilişkili olan üç markanın (Chanel, Fendi ve Karl Lagerfeld) yaklaşan serginin sponsorları arasında olduğu tahmin ediliyor.

Ek ayrıntılar hemen öğrenilemedi. Bir MET (Metropolitan Museum of Art) sözcüsü, Cuma günkü etkinlik sonrasına kadar herhangi bir yorum yapmayı erteledi.

KARL LAGERFELD VE MET'İN YAKIN İLİŞKİSİ

Şubat 2019'da 85 yaşında vefat eden Lagerfeld, MET ile uzun bir geçmişe sahip, Chanel için Mısır temalı son Métiers d'Art gösterisini Aralık 2018'de Dendur Tapınağı'nda sahneledi. Lagerfeld'in 36 yıldır moda tasarımcısı olduğu Chanel, 2005 yılında Metropolitan Museum of Art'ta büyük bir sergiye konu oldu.

Bir tasarımcıdan daha fazlası olan Lagerfeld, modern çağın en üretken, beğenilen ve çok yetenekli moda figürlerinden biri olan bir moda dehasıydı ve miras markalarını canlandırmak için modern şablonu oluşturmasıyla itibar kazandı.

Fotoğrafik bir hafızaya ve geniş bir tarih, felsefe, sanat ve popüler kültür bilgisine sahip bir çok dilli Lagerfeld, kendi yayınevi ve kitapçısı olan 7L'i işletiyordu. Aynı zamanda başarılı bir fotoğrafçıydı ve kariyerinin sonlarında belirli moda şovlarına eşlik edecek filmler yapmaya başladı.