MET Gala 2023 Teması Açıklandı: Karl Lagerfeld
MODA

MET Gala 2023 Teması Açıklandı: Karl Lagerfeld

Metropolitan Sanat Müzesi'nin Kostüm Enstitüsü, 2023 baharındaki serginin Karl Lagerfeld'e adanacağını doğruladı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 30 Eylül 2022

Paris Moda Haftası sırasında düzenlenen bir basın toplantısında 'Karl Lagerfeld: A Line of Beauty' başlıklı sergi, usta tasarımcının "yaratıcı sürecini, tasarımlarının evrimini ve moda üzerindeki kalıcı etkisini keşfederek kariyerini sergileyecek." denildi.

Basın toplantısında, Lagerfeld'in en sevdiği mimarlardan biri olan Tadao Ando'nun, Lagerfeld'in rock yıldızı kişiliği ve onun yeniden canlandırdığı birçok ünlü moda markası göz önüne alındığında gişe rekorları kıracak olan sergiyi tasarlayacağı da ortaya çıktı. Sergi, Fendi, Karl Lagerfeld markası ve Condé Nast ile birlikte gösterinin ana sponsorlarından biri olan Chanel tarafından yönetilecek.

"Karl Lagerfeld: A Line of Beauty" başlıklı sergi, çoğuna eskizlerin eşlik ettiği ve Alman tasarımcının 1950'lerde Paris'e geldiği ilk anlarından bugüne uzanan yaklaşık 150 kıyafeti sergileyecek. Balmain, Patou, Chloé, Fendi, Chanel ve kendi adını taşıyan markası için yaptığı tasarımların tümü temsil edilecek.

'Karl Lagerfeld: A Line of Beauty' 5 Mayıs'ta halka açılacak ve 16 Temmuz 2023'e kadar sürecek ve ayrıca 1 Mayıs 2023'te (mayısın ilk pazartesi günü) The Met Gala olarak adlandırılan The Met Costume Institute Benefit'te kutlanacak.

Müze, baştan sona ikilikler ve metaforlar olarak sunulan "çizgiler aracılığıyla" ile, çizim tutkusuna ve yaratıcı ifade için birincil araç olarak formun kullanımına "özellikle odaklanılacağını" da ekliyor. Sergilenen her parça destekleyici eskizlerle eşleştirilecek.