Karl Lagerfeld Jeans, Z Kuşağını Giydirmek İstiyor
MODA

Karl Lagerfeld Jeans, Z Kuşağını Giydirmek İstiyor

Karl Lagerfeld'in yeni markası Jeans piyasaya çıkıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 8 Aralık 2022

Karl Lagerfeld şirketi, Z Kuşağını göz önünde bulundurarak 2023 baharı için tamamen yeni bir marka doğurdu ve bu konuda büyük hedefleri var.

Karl Lagerfeld CEO'su Pier Paolo Righi, " Karl Lagerfeld Jeans hattının ileride ana hattımıza benzer büyüklükte bir iş üretebileceğine inanıyoruz ve buna göre kaynak ayıracağız ve bu fırsatı göz önünde bulundurarak hedef kitlemizle bağlantı kuracağız" dedi.

Moda evi, ana işinin bir parçası olarak uzun süredir denim satıyor ve toplam koleksiyon boyutunun yaklaşık yüzde 10'unu oluşturuyor. Özel bir röportajda Righi, kot pantolonu "genel teklife bir iltifat" olarak nitelendirdi ve bu konuda patlayıcı, kot kısmı geçen yıl üç haneli bir artış kaydetti.

Karl Lagerfeld Jeans serisi, tasarım direktörü Hun Kim ve "kendini işine adamış bir şirket içi denim uzmanları ekibi" tarafından denetleniyor. Fiyatların ana seri denimden daha düşük olacağını belirten Righi, "Karl Lagerfeld Jeans bir yayılma hattı değil, yeni logosu, marka kodları ve kimliğiyle kendi başına bir marka" dedi.

Elbette, markanın kurucusu, 2000'lerin başındaki dramatik kilo kaybının ardından kot pantolonu üniformasının bir parçası olarak gönülden benimsedi. Siyah kotu tercih ediyordu ve sık sık imza markasına ait, kamera hücresinin kamuflaj benzeri bir tekrarı ile basılmış kot pantolonlar giyiyordu.