Disney 100. Yılını Givenchy ile Kutluyor
MODA

Disney 100. Yılını Givenchy ile Kutluyor

Givenchy, Walt Disney Co.'nun 100. yıl dönümü anısına yeni kapsül koleksiyonu sunuyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Aralık 2022

Givenchy ve Disney, Yeni Ay Yılını ve Disney'in 100. yılını kutlayan Şanslı Tavşan Oswald'ın yer aldığı yeni bir kapsül koleksiyon için iş birliği yaptı.

Disney ve stüdyo sanatçıları tarafından yaratılan ve Mickey Mouse'un öncüsü olarak bilinen Oswald, karakter animasyonu tarihinde bir ilk. Bu ayın başında Walt Disney Animation Studios, yaklaşık 95 yıl sonra ilk kez tamamen yeni bir Oswald kısa filmi tanıttı.

Givenchy'nin kreatif direktörü Matthew Williams, Oswald'ın yaramaz, yüksek enerjili ve macera ruhunu yakalayan bir kapsülde Givenchy için kendi estetiğiyle birleştiren "türünün tek örneği" bir dünya turu yaratmak için Disney ile birlikte çalıştı.

Kampanya ve Oswald'ın dünya turu, hem Walt Disney Animasyon Stüdyoları hem de sanat yönetmeni ve fotoğrafçı Julian Klincewicz ile ortaklaşa hazırlanan bir karma gerçeklik kısa filminde hayat bulacak. Yolculuk Los Angeles'taki El Capitan Theatre'da başlıyor ve Oswald'ın House of Givenchy'de bulunduğu Şanghay, New York, Tokyo ve Paris'te ilerliyor.

Canlı kırmızı okul ceketi, bandana baskılı düğmeli ceket ve jean pantolon şeklinde patchwork denim parçalar koleksiyonda öne çıkan parçalar arasında. Başka bir yerde, kapsül, ortak markalı Disney x Givenchy bez çantalardan kart tutuculara ve şapkalara kadar bir dizi eğlenceli aksesuar içeriyor.

Mayıs ayında bildirildiği üzere, Givenchy, Bambi, "101 Dalmaçyalı"dan Perdita ve Pongo, "Frozen"dan Elsa ve Olaf ve Şanslı Tavşan Oswald gibi ikonik çizgi film karakterlerini içeren parçalar tasarlamak için Walt Disney Animation Studios ile yakın işbirliği içinde çalıştığını söyledi. Proje, serinin ilki olan sınırlı sayıda lüks hazır giyim kapsülü ile Mayıs ayında başladı ve ardından Temmuz ayında "101 Dalmaçyalı" kapsülü ile devam etti.

Mayıs ayında Williams, "Nesiller, ülkeler ve kültürler boyunca pek çok kişi için olduğu gibi, Disney her zaman kalbimde özel bir yere sahip olmuştur. California'dan bir çocuk ve Paris'te bir baba olarak Disney, hayatım boyunca her zaman anlamlı anların kaynağı oldu. Bu proje için iki ikonik markayı bir araya getirmek gerçek bir onur." dedi.