Schiaparelli Taklit Tahnitçilik Tasarımı Yarattı
MODA

Schiaparelli Taklit Tahnitçilik Tasarımı Yarattı

Kylie Jenner'ın aslan başlı elbisesi sosyal medyayı ikiye böldü.

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Ocak 2023

Paris Couture Haftası'nın 2023 İlkbahar sezonu, dün Schiaparelli'den Daniel Roseberry'nin omuzdan ve göğüsten fışkıran ürkütücü, hiper-gerçekçi hayvan kafalarıyla monte edilmiş bir dizi kıyafeti piyasaya sürmesiyle gümbürtüyle açıldı. Irina Shayk defileyi açmak için böyle bir elbise giymişti ve Kylie Jenner aynı görünümde ön sırada oturuyordu. Bazı açılardan, Jenner tam anlamıyla bir aslanla birlikte oturuyor gibi görünüyor, yelesi onun kontürlü yanaklarına sürtünüyor.

Gerçekçilikleri interneti kutuplaştırmış gibi görünüyor, birkaç yorumcu sahte kafaları gerçek tahnitçilikle karıştırıyor. Roseberry bu karışıklığa kasıtlı olarak izin veriyor; " Taklit (bu gerçek bir aslan mı?) bu koleksiyonda kendi Sürrealizm biçimi haline geliyor."

Herkes öfkelenmedi. Adam Selman, Karla Welch ve Marc Jacobs gibi tasarımcılar ve stilistler, Roseberry'yi Instagram'da bir "dahi" olarak överek görünüşü bir "zafer" olarak nitelendirdi ve burada bir dizi kalp emojisiyle desteklerini gösterdiler. Bir kullanıcı şunu ilan etti; "This is couture!"

Versace ve Gucci gibi sektördeki birçok moda evinin son zamanlarda kürk kullanmayı bırakma sözü verdiği düşünüldüğünde, safari ganimetleri gibi görünen elbiseler yapma seçimi tepki için çok fazla. Pistte Shalom Harlow ve Naomi Campbell'da görülen aslan başı ve leopar ve dişi kurt, köpük ve reçine gibi insan yapımı malzemelerden tamamen elle yapılmış sahte tahnitçilik kreasyonları olsa da, internet mutlu değildi.

Instagram yorumcuları sadece "Bu gerçek bir aslan mı?" Roseberry'nin tahmin ettiği gibi ama aynı zamanda, "Neden gerçek bir aslan gibi görünmek zorunda?" (Jenner, elbisesinin "sahte" doğasını vurgulayan bir Instagram yazısı ile yorumların geleceğini zaten biliyor gibi görünüyor.)

Roseberry, onları korumayı temsil ediyor olarak gördü ve Instagram'da "Doğanın ihtişamını kutluyor ve onu giyen kadını koruyorlar" yazıyordu. Koleksiyonun tamamı, leopar, aslan ve dişi kurdun şehvet, gurur ve açgözlülük için alegoriler olarak hizmet ettiği Dante'nin İlahi Komedya'sından ilham aldı.

Halihazırda ustalaşmış gibi göründüğü yeni tekniklerle kendine meydan okuyarak başarılı olduğuna hiç şüphe yok. Sahte tahnitçiliğin perde arkası işlem görüntülerini paylaştığı Instagram gönderisinde, hiçbir ayrıntıdan kaçınılmadığı açık. Dişi kurdun dilindeki tat tomurcuklarını pratik olarak görebilirsiniz. Ancak zarif tekniği, Roseberry'nin bir couture sevgilisi olduğu Instagram'daki inatçı hayranlarını bile ayırmış görünüyor; birçok yorumcu, işçilik ne kadar şaşırtıcı olursa olsun, parçaların avlanmayı ve hayvanları ganimet olarak kullanmayı yücelttiğini söyledi.