PETA, Kylie Jenner'ın Schiaparelli Aslan Elbisesini Savunuyor
MODA

PETA, Kylie Jenner'ın Schiaparelli Aslan Elbisesini Savunuyor

Ve bunu "inanılmaz derecede yenilikçi" olarak adlandırdı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Ocak 2023

Kylie Jenner'ın Paris Moda Haftası'na sosyal medyayı ikiye bölen elbisesi birçok nedenden ötürü dikkatleri üzerine çekti, birçok kişi bunu "iğrenç" olarak nitelendirdi ve taklit kürk olmasına rağmen hayvan hakları aktivistleri için geri adım olarak değerlendirdi.

Şimdi, kar amacı gütmeyen kuruluş PETA sohbete ağırlık verdi ve pek çoğunun beklediği tepki bu değildi. Hayvan hakları örgütü bu fikre tamamen katılıyor ve hatta onu tamamen övecek kadar ileri gidiyor gibi görünüyor.

PETA Başkanı Ingrid Newkirk yaptığı açıklamada koleksiyondaki "üç boyutlu hayvan başlarını" "inanılmaz derecede yenilikçi" olarak nitelendirdi ve ekledi: "Kylie, Naomi ve Irina'nın kıyafetleri vahşi hayvanların güzelliğini yüceltiyor ve insan bencilliğini tatmin etmek için aslanların ve kurtların parçalandığı ganimet avcılığına karşı bir açıklama olabilir."

Newkirk, "Herkesi, insan zekasını sergileyen ve hayvanların acı çekmesini önleyen %100 zulüm içermeyen tasarımlara bağlı kalmaya teşvik ediyoruz" diye devam etti ve kullanıcıları ve tasarımcıları, "yünü için kana bulanmış koyunları ve kozalarında diri diri haşlanmış ipekböceklerini hariç tutmak için bu yaratıcılığı genişletmeye teşvik ediyoruz."