Schiaparelli ve Alexander McQueen'in Paris Programına Dönüşü
MODA

Schiaparelli ve Alexander McQueen'in Paris Programına Dönüşü

Paris Moda Haftası 27 Şubat ile 7 Mart arasında gerçekleşecek.

GÜNCELLEME TARİHİ: 31 Ocak 2023

Erkekleri ve couture moda haftanı henüz rafa kaldırmış olan Paris, 2023 sonbaharında coşkulu bir kadın modası için hazırlanıyor. Fédération de la Haute Couture et de la Mode tarafından yayınlanan geçici programa göre, Y/Project'in ertelenen şovu, Harris Reed'in Nina Ricci'deki ilk çıkışı ve Alexander McQueen'in dönüşü işaretleniyor.

27 Şubat – 7 Mart tarihleri arasında düzenlenecek Paris Moda Haftası'nda 67 defile ve 40 sunum yer alacak ve bunların dijital karşılığı federasyonun internet sitesinde yayınlanacak.

Dokuz günlük programda ünlü moda evi Schiaparelli, Daniel Roseberry'nin hazır giyim tasarımlarıyla podyumda ilk kez sahneye çıkacak. Marka, Place Vendôme genel merkezinde sunum olarak gösterilmişti. Amerikalı İngiliz tasarımcı Reed, Nina Ricci'nin kreatif direktörü olarak 3 Mart'ta podyuma çıkacak. Başlangıçta 18 Ocak'ta erkekler programında gösterilmesi planlanan Y/Project, final gününde 7 Mart'ta Glenn Martens'in en son tasarımlarını gösterecek.

Pandemiden bu yana New York ve Londra'da birçok podyum defilesi düzenleyen Alexander McQueen ve temmuz couture haftasının sonunda 2023 ilkbahar koleksiyonunu sergileyen Paco Rabanne, üç yıllık bir aradan sonra Paris'e geri dönüyor. Rabbane 1 Mart'ta, Kering'e ait McQueen ise 4 Mart'ta yerini alacak. The Row, Loewe ve Alighieri'nin bir mezunu olan tasarımcı Niccolò Pasqualetti koleksiyonlarını 27 Şubat'ta gösterecek.

2023 sonbahar oturumunda ayrıca programa uygun ilk sunumlarını yapan dört şirket görecek.

Bunlar arasında 2022 LVMH Ödülü finalisti ve 2019 Hyères Uluslararası Moda, Fotoğraf ve Moda Aksesuarları Festivali'ni kazanan İrlandalı tasarımcı Róisín Pierce de var. Sunum takviminde bir başka eski yarı finalist olan Londra merkezli Çinli tasarımcı Chen Peng onlara katılacak.

Fransız moda federasyonuna göre takvimin son versiyonu 6 Şubat haftasında yayınlanacak.