Victoria's Secret Fashion Show Geri Dönüyor
MODA

Victoria's Secret Fashion Show Geri Dönüyor

Victoria's Secret moda şovunun geri dönüşüyle ilgili karışık duygular var.

GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Mart 2023

Adriana Lima, Gisele Bündchen, Kendall Jenner, Gigi ve Bella Hadid gibi her zaman ünlü modellerin yer aldığı ve zirvedeki isimlere 'Melekler' adının verildiği Victoria's Secret şovu dört yıllık bir aradan sonra geri dönmeye hazırlanıyor.

Victoria's Secret CFO'su Timothy Johnson yaptığı açıklamada şunları doğruladı: "İşe yatırım yapmak için pazarlama harcamalarından yararlanmaya devam edeceğiz ve ayrıca defilemizin bu yıl içinde gelecek olan yeni versiyonunu destekleyeceğiz."

Johnson ayrıca gösterinin odak noktasının ipuçlarını verdi ve eski kisvesinin yüzeysel parıltısından ve çekiciliğinden bir sapma olabileceğini ima etti; "Kadınların seslerini ve onların benzersiz bakış açılarını savunma taahhüdümüzü güçlendireceğini" söyledi.

Her yıl sonu gerçekleşen gösteri, satışlardaki düşüşün ve düşük televizyon reytinglerinin ardından 2019'da iptal edildi. Rakamlar 2018'de beş milyondan 2019'da 3,3 milyona düşmüştü. Eski CEO Les Wexner'ın sapık milyarder Jeffrey Epstein ile yakın bağlarının ortaya çıkmasının ardından marka da tartışmalara saplandı.

RIHANNA'NIN SAVAGE X FENTY'Sİ VICTORIA'S SECRET'IN SONU OLDU

Daha sonra, özellikle Rihanna'nın ilki 2018'de gerçekleştirilen ve her boyutta modelin yer aldığı Savage X Fenty şovlarıyla karşılaştırıldığında, Victoria's Secret'ın çeşitlilik ve kapsayıcılık eksikliğine dair uzun süredir endişeler vardı.

Perakende devi, 2021'de Victoria's Secret Collective'i piyasaya sürdü ve "Melekler" olarak tabir edilen modellerin yerine değişim ve pozitifliğe ilham vermek için yalnızca görünüşleri için seçilmeyen elçilerle çalışarak kendini yeniden keşfetmeye çalıştı. Marka yeni elçilerini "olumlu değişimi yönlendirmek için ortak bir tutkuyu paylaşan, sürekli büyüyen başarılı kadınlardan oluşan bir grup" olarak tanımlandı. Marka ayrıca dünyanın her yerindeki kadınların yaşamlarını desteklemek amacıyla bir dizi yeni hayır ortaklığı başlattı.

Kullanıcılar, VS Fashion Show'un geri dönüşüyle ilgili duygularını paylaşmak için Twitter'a gitti ve biri "Gerçekten kapsayıcı hale gelip gelmediklerini veya tüm bunların sadece performans gösterip göstermediğini görene kadar öfkemi saklı tutacağım" diye yazdı. Başka bir kullanıcı şöyle yazdı: "Geri gelmesine sevindim ama o kadar çekici olacağından şüpheliyim."