Jeremy Scott Moschino'dan Ayrılıyor
MODA

Jeremy Scott Moschino'dan Ayrılıyor

Jeremy Scott'dan on yıl sonra gelen şaşırtıcı hamlenin sebebi merak ediliyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 21 Mart 2023

Moschino, Jeremy Scott ile geçen renkli ve eğlenceli 10 yılın ardından markanın Kreatif Direktörü koltuğundan kalkacağını duyurdu.

2013 yılının Ekim ayında göreve başlayan Scott, markanın en canlı koleksiyonlarının, işbirliklerinin ve defilelerinin başında yer aldı, bunun yanı sıra sosyal yorumlara ve tüketiciliğe yönelik şakacı yaklaşımıyla birçok kez övgü aldı. H&M, McDonald's, The Sims ve hatta Londra merkezli sokak giyim markası Palace gibi şirketlerle işbirlikleri başlatan Scott'ın benzersiz vizyonu, diğer lüks markaların kendilerini fazla ciddiye almamalarının yolunu inkar edilemez bir şekilde açtı.

Aeffe S.p.A. Başkanı Massimo Ferretti bir basın açıklamasında, "Jeremy Scott gibi yaratıcı bir güçle çalışma fırsatı bulduğum için şanslıyım." ve "Franco Moschino'nun mirasına on yıllık bağlılığı ve sonsuza kadar Moschino tarihinin bir parçası olacak farklı ve neşeli bir vizyonu başlattığı için kendisine teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Scott, "Moschino'da geçen bu son 10 yıl, yaratıcılık ve hayal gücünün harika bir kutlaması oldu." diye ekledi. "Arkamda bıraktığım mirasla gurur duyuyorum. Bu ikonik markaya liderlik etme onuru için Massimo Ferretti'ye teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca beni, koleksiyonlarımı ve vizyonumu kutlayan dünyanın dört bir yanındaki tüm hayranlarıma teşekkür etmek istiyorum çünkü sizsiz bunların hiçbiri mümkün olmazdı."

Scott'ın bundan sonra ne yapacağı veya onun izinden kimlerin gidebileceği hakkında çok az şey biliniyor ancak her şeyin çok yakında ortaya çıkacağından eminiz.