Paris Moda Haftası’nda Öne Çıkanlar:
MODA

Paris Moda Haftası’nda Öne Çıkanlar:

Alexander McQueen, Schiaparelli, Chloé

GÜNCELLEME TARİHİ: 2 Ekim 2023

Derleyen Ece Büyükçolpan

Alexander McQueen

Alexander McQueen'in 26 yıldır kreatif direktörlüğünü üstlenen Sarah Burton, bu senenin Paris Moda Haftası'nda son defilesini gerçekleştirdi. Defilenin açılışını Kaia Gerber yaparken, kapanışta podyumu devralan isim Naomi Campbell oldu. Podyumda göz yaşlarını tutamayan Campbell'ın ardından defile ayakta alkışlandı. Defileyi ön sıradan izleyen ünlüler arasında Cate Blanchett, Elle Fanning ve Yara Shahidi gibi isimler yer aldı.

Burton, bu son koleksiyonunu tasarlarken kadın anatomisi, Kraliçe I. Elizabeth ve kırmızı gül vizyonundan taviz vermeyen, güçlü duruşlu bir sanatçı olan Magdalena Abakanowicz'den ilham aldığını açıklıyor. Ayrıca Burton, tasarladığı son koleksiyonun her daim kadınları güçlendirmeye istekli Lee Alexander McQueen'in anısı ve ekibinin tutkusu, yeteneği ve sadakatine ithaf edildiğini belirtiyor.

Schiaparelli

Kendall Jenner'ı podyumda, kız kardeşi Kylie Jenner'ı ise ön sıradaki izleyiciler arasında gördüğümüz Schiaparelli 2024 İlkbahar / Yaz koleksiyonu defilesi, markanın kurucusuna ve marka anlayışına adeta bir övgü niteliğinde çarpıcı tasarımlar ile gerçekleştirildi.

Chloé

Chloé 2024 İlkbahar / Yaz koleksiyonu, markanın kreatif direktörü Gabriela Hearst'ün Chloé için tasarladığı son koleksiyonun defilesiydi. Koleksiyon, iklim bilincine dikkat çeken dört bölümden oluşan defile ile Paris Moda Haftası kapsamında sergilendi. Gabriela Hearst, Chloé için sergilediği son koleksiyon hakkında "Bilinç, bize farkındalık veren ruhun ışıltısıdır. Bildiğimiz her şeye ışık ve hayat veren güneş gibidir." dedi ve koleksiyona ilham olan unsurların başarı, yenilenme, temiz enerji ve kadın liderliği olduğunu belirtti. Hearst, tasarladığı koleksiyonun tamamında ruhsal aydınlanmanın, arınmanın ve bilincin sembolü olan nilüfer, gelin çiçeği gibi çiçeklerden referans aldı.