Paris Moda Haftası’nda Öne Çıkanlar:
MODA

Paris Moda Haftası’nda Öne Çıkanlar:

Mugler, Chanel 2024 İlkbahar/Yaz koleksiyonları

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Ekim 2023

Derleyen Ece Büyükçolpan

Mugler 2024 İlkbahar/Yaz

Mugler'in kreatif direktörü Casey Cadwallader'ın doğanın işleyişine dair merakını ortaya koyan 2024 İlkbahar / Yaz koleksiyonu defilesi Paris Moda Haftası'nda gerçekleştirildi. Cadwallader'ın deniz biyolojisine olan tutkusundan ilham alan koleksiyon, denizin derinliklerinde yaşamını sürdüren canlıları kadın formuyla birleştiriyor.

Denizanası, denizkestanesi gibi egzotik türlerden etkilenerek oluşturulan koleksiyon, esintili bir podyumda, Angela Bassett ve Paris Hilton'ın da boy gösterdiği göz alıcı defile ile sergilendi.

Mugler'in 2024 İlkbahar / Yaz koleksiyonunda kemikli korse ceketler, dalgalı şifon duvak ve başlıkların yanı sıra kesik ve püskürtme efekti detayıyla tamamlanan denim kumaşlar yer alıyor. Öte yandan, Mugler'in 2024 İlkbahar / Yaz koleksiyonu, kreatif direktör Cadwallader'ın mimari becerisinden yararlanarak markanın imzası haline gelen Zenith el çantasına yeni bir bakış açısı sunuyor.

Chanel 2024 İlkbahar/Yaz

Fransız kızı stili alanında kılavuzu kaleme alan Coco Chanel, moda alanında ikonik bir figür olmaya devam ediyor. Denizci üstünü popülerleştirmekten 'Küçük Siyah Elbise'yi tasarlamaya ve tüvit ceketi modernleştirmeye kadar mirası modanın dokusuna işleyen Coco Chanel, günümüzde tasarımcılara ilham vermeye devam ediyor. Kreatif direktör Virginie Viard'ın Chanel için hazırladığı 2024 İlkbahar / Yaz koleksiyonu, bu zamansız Parizyen şıklığına zahmetsizce saygı duruşunda bulunuyor.

Paris Moda Haftası kapsamında sergilenen defilelerin birçoğu ilkbahar / yaz koleksiyonlarında siyah renge ağırlık verirken Virgine Viard'ın kreatif direktörlüğünde hazırlanan Chanel 2024 İlkbahar / Yaz koleksiyonu sezona renkli bir yorum getirdi.

Viard, devasa ve parlak görünümlü çiçeklerden oluşan bir podyum fonunun üzerinde sakız pembesi ve kareli, marine çizgi detaylı buklet etekli takımlardan oluşan bir koleksiyon sergiledi.

Chanel'in 2024 İlkbahar / Yaz koleksiyonunda akşam için daha yumuşak bir görünüm öne çıkıyor: uçuş uçuş transparan detaylı ayak bileği hizasına uzanan siyah elbiseler, fırfır veya fiyonk detaylarıyla eşleşiyor.

Yere kadar uzanan elbiseler ve palazzo pantolonlar, ünlü çift C monogramıyla süsleniyor.