Harper’s Bazaar Women of the Year 2023 Ödülleri Açıklandı
MODA

Harper’s Bazaar Women of the Year 2023 Ödülleri Açıklandı

İşte kazananlar!

GÜNCELLEME TARİHİ: 10 Aralık 2023

Volvo Car Turkey sponsorluğunda ve The Peninsula Hotels'in boğazdaki göz kamaştıran projesi The Peninsula Istanbul ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonda; "Yılın Sporcusu"ndan "Yılın Bilim İnsanı"na, "Yılın Aktrisi"den "Yılın İş Kadını"na kadar farklı kategorilerde sahalarında en başarılı isimleri belirlendi. Gecenin hediye sponsorluğunu ise Karl Lagerfeld üstlendi.

Gecede cemiyet, iş, spor, kültür ve sanat hayatının önde gelen simalarından; Gülse Birsel, Ece Sükan, Mehtap Elaidi, Sema Ergenekon, Sinem Kobal, Siren Ertan ve Zeynep Taciroğlu Uras bir araya geldi. Ayrıca törene dünyaca ünlü süpermodel Isabeli Fontana, oyuncu/model Karolína Kurková ve eserleri dünyada yankı uyandıran fotoğraf sanatçısı Ellen von Unwerth de katıldı.

Sunuculuğunu Jülide Ateş'in yaptığı, Aston Band grubunun müzik ziyafeti eşliğinde başlayan gecenin ödülleri Turkuvaz Dergi Genel Müdürü ve Turkuvaz Medya İcra Kurulu Üyesi Yasemin Gebeş'in konuşmasıyla dağıtılmaya başlandı.

Törenin ilk ödülü olan "Yılın İş İnsanı" seçilen Zeynep Bodur Okyay'a da ödülünü takdim eden Yasemin Gebeş ödül verirken yaptığı konuşmada, "Hepinizin bildiği gibi moda bir sanat formu ve kişisel bir ifade biçimidir. Her parça, renk seçimi, desen ve aksesuar kişinin duygularının, düşüncelerinin ve kimliğinin dışa vurumudur. Bu anlamda aslında moda aracılığıyla toplum içimizdeki rolümüzü, kültürel birliğimizi ve dünya görüşümüzü de yansıtırız. Dünyanın ilk moda dergisi olan Harper's Bazaar bilgisiyle, birikimiyle, vizyonuyla ve hayata karşı duruşuyla nesillere her zaman ilham verdi. Bu geceki ödüller de sadece bireysel başarıları değil aynı zamanda toplumumuzun farklı alanlarındaki katkı sağlayan kadınları umutlandırmak için veriliyor. Bu özel günde ödül alan ve veren tüm isimleri şimdiden kutluyor ve gönülden tebrik ediyorum. Unutmayalım ki biz kadınlar olarak birbirimize ışık tuttuğumuzda daha parlak bir geleceğe işaret ediyoruz. Katılımınız ve destekleriniz için teşekkür ediyorum" diyerek törenin Türkiye için olan anlamını dile getirdi.

İşte gecenin kazananları:

Yılın İş İnsanı

Kale Grubu Başkanı ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay

Yılın Moda Tasarımcısı

Asli Filinta

"Yılın Moda Tasarımcısı" seçilen Aslı Filinta ödülünü moda tasarımcısı Mehtap Elaidi elinden aldı.

Yılın Sporcusu

Aysu Türkoğlu

Kuzey İrlanda ile İskoçya arasındaki Kuzey Kanalı'nı yüzerek geçen ilk Türk kadın ve en genç Türk sporcu olan yüzücü Aysu Türkoğlu'na "Yılın Sporcusu" ödülü Volvo Car Turkey Genel Müdürü Magnus Boman tarafından verildi.

Yılın Şefi

Çiğdem Seferoğlu

Yılın İlham Vereni

Gülse Birsel

"Yılın İlham Veren" ödülünde ise sahnede iki başarılı kadın oyuncu vardı. Ödülün sahibi olan, başarılı oyunculuk ve senaristlik yeteneklerinin yanı sıra Harper's Bazaar Türkiye'nin ilk Genel Yayın Yönetmeni Gülse Birsel'e bu anlamlı ödülü oyuncu Demet Evgar takdim etti.

Yılın Yükselen Yıldızı

Özge Yağız

Global Icon

Karolína Kurková

Kariyeri boyunca birçok lüks marka ile çalışan, uluslararası moda haftalarının gözde modeli Karolína Kurková'; çok yönlülüğü, azmi ve yıllardır eksilmeyen enerjisiyle Global İkon ödülünün sahibi oldu. Ünlü modele ödülünü Harper's Bazaar Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Gülen Yelmen verdi.

Yılın Mücevher Tasarımcısı

Milka Karaağaçlı

Yılın Bilim İnsanı

Dr. Dilek Gürsoy

Avrupa'da yapay kalp nakli yapan ilk kadın cerrah olan Dr. Dilek Gürsoy'a ödülünü oyuncu Birce Akalay taktim etti.

Yılın Modelleri

Ece ve Esin Bıçak

Global podyumlarda Türkiye'yi başarıyla temsil eden ve "Yılın Modelleri" seçilen Ece - Esin Bıçak'a, ödüllerini Ece Sükan verdi.

Carrier Award

Isabeli Fontana

"Yılın Kariyer Ödülü" profesyonel model Isabeli Fontana'nın oldu. Meslekte 20 yılı aşkın deneyimiyle kendisinden sonra gelenlere de örnek olmayı sürdüren Fontana'nın ödülünü Güzide Duran Aksoy takdim etti.

Yılın Erkeği

Kenan İmirzalıoğlu

Yılın Oyuncusu

Tuba Büyüküstün

Tube Büyüküstün'e "Yılın Oyuncusu" ödülü, gecenin davetlilerinden olan ve eserleri dünyada yankı uyandıran fotoğraf sanatçısı Ellen von Unwerth tarafından sunuldu. tarafından sunuldu.

Lifetime Icon

Ajda Pekkan

Türkiye'nin süperstarı Ajda Pekkan ödülü anons edilirken büyük alkışlar eşliğinde sahneye çıktı. Ülkemizin en büyük ikon isimlerinden biri olan Ajda Pekkan, ödülünü aynı gece "Yılın Erkeği" ödülünün sahibi olan Kenan İmirzalıoğlu'ndan aldı.