Harper’s Bazaar Editörleri Golden Globe Favorilerini Seçti
MODA

Harper’s Bazaar Editörleri Golden Globe Favorilerini Seçti

Hollywood’un en şık ve etkileyici kırmızı halı görünümleri

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Ocak 2024

Yazı: Sinem Aydınoğlu

2024 yılının ilk kırmızı halı geçidi Golden Globe Ödül Töreni ile gerçekleşti. Ödül sezonlarının en büyük gecelerinden biri olan Golden Globe, ünlü yıldızların kırmızı halı için seçtikleri tasarımlarla görsel bir şölene dönüşüyor. Böylesi şıklık yarışlarının sahne aldığı kırmızı halı geçitlerinin ilki moda severlerin son birkaç yılın en iyi, renkli ve şık gecelerinden biri olarak hafızalarımıza kazındı.

Harper's Bazaar Türkiye olarak Golden Globe 2024 kırmızı halının en şık ünlüleri ve nedenleri sizler için belirledik.

Genel Yayın Yönetmeni Gülen Yelmen

Gülen Yelmen'in Golden Globe kırmızı halı geçidinden favorisi Dua Lipa'ydı. Altın detaylarla zenginleştirilmiş, straplez, siyah renk yarım balık kesim Schaparelli elbisesini, Tiffany & Co. kolyesi ile tamamladı. Ve tüm dünyaya kırmızı halıdan Dua Lipa geçti, dedirtti.

"Schaparelli kırmızı halı için mükemmel bir seçenek! Dua Lipa; yeni saç rengi, çabasız makyajı ve cool duruşuyla Schaparelli tasarımı elbise ile mükemmel bir şekilde bütünleşmiş."

Moda Direktörü Mert Aslan

Mert Aslan'ın geceden iki favorisi bulunuyor. İlk favorisi "The Crown" dizisinde Prenses Diana'yı oynayan Dior tasarımı tercih eden heykelimsi duruşuyla Elizabeth Debicki, ikincisi ise Bottega Veneta tasarımı ile ateş gibi parıldayan Julianne Moore.

"Benim iki favorim var. Birincisi Dior Sonbahar 2023 Haute Couture koleksiyonunda görür görmez vurulduğum metalik elbiseyi doğal saçı ve dozunda makyajıyla taşıyarak rafine ve sofistike bir kırmızı halı görünümü yakalayan Elizabeth Debicki."

"İkinci favorim ise teninin rengi ve vücut tipine çok yakışan özel tasarım bir Bottega Veneta tercih eden Julianne Moore. Çabasız at kuyruğu ve doğal tonlardaki makyajının yanı sıra muhteşem bir Cartier kolye ile dengeli bir ihtişam yakalamış."

Konular Editörü Bade Çakar


Bade Çakar'ın da geceden Emma Stone ve Natalie Portman olmak üzere iki favorisi var. Fakat seçimini kırmızı halıda her daim Dior Couture ile göz alıcı bir görünüm yakalayan Natalie Portman'dan yana kullanıyor.

"Emma Stone ve Natalie Portman'ın abartıdan uzak silüetleri ve detaylı seçimler yapması modern zarafet ortaya koyuyor. Fakat Natalie Portmanın Dior tasarımı elbisesindeki işlemelerle ortaya çıkan renk degradesi tam bir sanat eseri. Tıpkı Monet'nin bahçelerinin bir yansıması gibi…"

Güzellik Editörü Pelin Hasçalık


Pelin Hasçalık kırmızı halıda şıklığı sadelikle buluşturmayı başaran Jennifer Lawrence'tan gözünü alamıyor. Hollywood ışıltısının bu yüzyıldaki karşılığı Lawrance, Dior tasarımı elbisesini Tiffany & Co. mücevherlerle tamamladı.

"Saçları ve mücevherlerini öne çıkaran sade ve zarif Dior tasarımı elbisesi, sessiz lüks akımının güzel bir örneği. Saçlarının elbisesi ile bütünlüğünü öyle gözümü aldı ki ilk bakışta makyajını inceleyemedim."

Stil Editörü Bilgesu Işık


Bilgesu Işık'ın tercihi Barbie karakterinin görünümünü kırmızı halıda da devam ettiren Margot Robbie oldu. İkonik rolün Robbie'nin üzerindeki hükmü Golden Globe 2024 kırmızı halısında da devam ediyor. Ünlü oyuncu, 1977 Superstar Barbie'den esinlenilerek tasarlanmış, Armani Privé 2022 Haute Couture tasarımıyla geceye renk kattı.

"Doğal bir makyaj ve minimal mücevherler tercih eden Margot Robbie, ışıltılı pembe Armani Privé elbisesiyle tüm dünyaya yayılan Barbie etkisini sürdürüyor."

Dijital İçerik Editörü Ece Büyükçolpan


Ece Büyükçolpan Golden Globe kırmızı halı geçidinden tarzıyla Maestro filmindeki karakterine gönderme yapan Carey Mulligan'ı tercih etti. 1949 yılına ait Elsa Schiaparelli tasarımının yeniden yorumlanmış versiyonu ile geceye katılan ünlü oyuncu gecenin en zarif görünümlerinden biriydi.

"Carey Mulligan bu yılın trendlerinden biri olan bob kesim saçlarını 1950'lilerin Hollywood Glamour'ı ile yakıştırdığı balık kesim elbisesi ile ışıldadı. Yeni film Maestro 50'li yıllarda geçiyordu. Ünlü oyuncu o dönemi kırmızı halıya zarifçe taşıdı.


Dijital İçerik ve Sosyal Medya Editörü Sinem Aydınoğlu

Benim Golden Globe kırmızı halı geçidinden favorim ise vintage Piere Balmain tasarımı tercih eden Elle Fanning! Bunun en büyük nedenlerinden biri vintage bir elbise gördüğümde asla kayıtsız kalamıyor oluşum.

1960'lı yıllardan Golden Globe 2024 kırmızı halısına yolculuk eden şampanya rengi Balmain tasarımı, straplez balo elbisesinin ünlü oyuncunun naif duruşuyla bütünleşmesine vuruldum. Strapez, göğüs dekoltesinde yer alan geniş kurdelesi ve kurdele detayının altından tasarımın sırtına doğru devam eden drapeler, Cartier mücevherleri, zarif balerin topuzu ve hafif makyajı ile görünümünü tamamlayan Elle Fanning kesinlikle modern zaman prenseslerini andırıyordu.