Neden yılbaşı kutlanır?
MODA HABER

Neden yılbaşı kutlanır?

Bir telaş, bi dolu beklenti, hazırlık. Hepsi yılbaşı için,hatta yılbaşı gecesi için. Her yer ışıl ışıl, ağaçlar, Noel Babalar, kutu kutu penseler…

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Aralık 2014

Bizler 90'larda çocuktuk, top oynadık acıktık hali ile o kuşak için yılbaşı demek kokina çiçeğinin alınması, üzerine kar düşmüş misali annemizin pamuklarından itina ile süslemek idi.Kartpostal satıcısının önünde ki hepsi caddelerde sunum yapardı,dakikalarca akrabalara postalanacak yeni yıl kartlarını seçmek, doymayıp kendimize yedeklemekten ibaretti. Oysa bir tıkla e-kart yollanacağını hayal bile edemezdik.

Bize öğretilen aslında kutlanan yeni bir yıla giriş, hayırlı ve bereketli olması, eksilmeden çoğalmak en önemlisi sağlıkla kucaklamak. Hal öyle idi iken ve böyleyken; 2015 gelip çatmışken hem bir şeyler yazmadan hem de önermeden olmaz deyip ben sevdim ya da iyi gelebilecek şeyler de var. 2015 yılında ne zaman isterseniz yapabilir, gidebilir, alabilir, deneyebilirsiniz derken, herkese sağlık ve sevgi dolu bir yıl olmasını dilerim.

Benim en büyük zenginliğim ailemi de melekler korusun!



2015 İÇİN BENİM TOP 11 LİSTEM


SEVGİ- MELEKLER
Dört yanımızı sarmış melek figürleri,biblolar,kıyafetler,el emeği göz nuru neler neler …
www.mumyak.com
Alacağımız hediye ya da kendimize, ikinci bir güzelliğe yol açıyor. Patili dostlarımız adlı koleksiyonunun tüm geliri barınaklardaki ve sokaklardaki patili dostlarımızın tedavi ve beslenme ihtiyaçlarına aktarılıyor.



Amigurumi Büyüsü …

Sevgiyi yaymanın büyülü yolu demekmiş. El emeği göz nuru, sevgiyle örülen neredeyse ürün yok gibi, hele bebekler şahane. Instagram üzerinden aynı adla "amigurumibuyusu" incelenebilir, sevgi ile de hediye edilebilirsiniz, seçebilirseniz tabi…Hepsi şahane.



Sılhouette by ANGELS

2011 yılında başına gelen bir olaydan dolayı meleklerin gücüne inanan, mucizevi bir olay sonrası da sonra hep yanımda oldular diyen Aynur Tigin'e ait olan ve bu hikaye ile doğan "SILHOUETTE BY ANGELS" Meleklerin silueti…

"Kadınlar melektir ve üstlerinde özel kıyafetler taşısınlar, etiketim ve logom melek kanatları, şans getirsin istedim kıyafetlerimi" diyor…Mağazası Göktürk'te …

Gittiğinizde kıyafet dışında; melek bibloları var, isteyen olursa diye satıyorlar, ayrıca yakında çıkacak kemer koleksiyonunda da melek tokaları kullanmışlar. Hem mağaza hem kıyafetler çok farklı güzel.

ENGELLİ "ENGEL TANIMAZ" KİTAP DA YAZAR…SATAR DA
Nişantaşı'nda işiniz varsa,oradan geçiyorsanız mutlaka Tunaman İş Merkezi önündeki parka uğrayın. (Citys AVM arka kapısının karşısındaki park) Zaten Erdal Yalçın'ı hemen görürsünüz, güler yüzü ile kucağındaki tablada kendi yazdığı kitaplarını satıyor. Parasını elinizden alamıyor, yine kucağında çantası var oraya kendiniz koyuyorsunuz. Fazla anlatmaya da gerek yok, şahane bir anlatım, on yıllık uğraş sonrası çıkan ilk kitap ve üçüncü kitap sonrası kendi kazancıyla bastırdığı kitapları var. Bize de alıp okumak düşüyor.

BEREKET GELSİN EVİMİZE …BAL KABAĞI İLE …
Bal kabağı tatlısının yeni yılın ilk günlerinde yapıldığında, eve tüm yıl bereket getirdiğine inanılır. O zaman bu sebzemizin faydalarından bahsedelim, sizler de bildiğiniz ve sevdiğiniz gibi pişirirsiniz.
Alkali beslenme uzmanı Sevgili Miyase Bülbül'den; kasım, aralık ve ocak ayları alkali oranı yüksek meyve ve sebzeler açısından bolluğun yaşandığı aylardır. Bu aylarda raflarda yer alan besinler ülkemizin zengin ve verimli topraklarının bize armağanıdır.

BALKABAĞI-Alkali nişasta
Yüksek lifli, beta-karoten kaynağı olan balkabağı sahip olduğu yüksek potasyumun yanı sıra güçlü bir magnezyum kaynağıdır. Sağlıklı bir kişinin günlük magnezyum ihtiyacının %46 sını karşılar. Potasyum ve magnezyum alkali mineraller olup, kalp, damar ve kas sağlığımız açısından önemlidir. Kasım ve aralık ayı boyunca mümkünse buharda yaparak bol bol tüketin.



Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı …

Artık neredeyse 40 saniyede pişer oldu kahvelerimiz. Nerede o mangalda ağır ağır pişmesi demiyoruz, hem pratik hem köpüklü hem de tadı nefis oluyor bu makinelerde.
Türk kahvesinin kıvamını tutturamama sorunu Pottoman 1803 elektrikli cezve ile tarihe karışıyor, kahve kaşığı ve gücü sayesinde, kahveler her seferinde aynı lezzette ve bol köpüklü oluyor. Bir kerede 4 kişilik kahve hazırlanabiliyor. Bu kadar özelliğe fiyatı da gayet uygun.

BAL ARISI TOMBİK

Bal arısından bir damla ile şifa almak için üretilmiş taze arı sütünü denemek lazım. İhtiyacımız olan hem saflık hem de doğadan gelenler.
"Kovandan Sofraya" diyerek yola çıkan BEE'O arı ürünlerinin kalitesi, Türkiye'de ilk kez doğrudan arıcılarla üretim sözleşmesinin yapıldığı ve kovandan itibaren doğru arıcılık uygulamalarının hedeflendiği "sözleşmeli arıcılık modeli" ile güvence altına alınmış.Yakında da kestane balı çıkacakmış.



BİR URFA HİKAYESİ BU… "AR RUHA"
Semtimin yeni açılan mekanına bilmeden gidip neler öğrendim.Can dostum hadi lahmacun yiyelim yeni bir açıldı demesi ile gittiğimiz mekanın şıklığı, adının anlamı,sahiplerinin Urfa eşrafından olmaları ve lezzet hepsi birarada olur mu? Olmuş.

"Ruha" aslında Urfa demek imiş, Urfa'lılara gelin olmuş Türkay hocamdan öğrendim,zaten bu yöreye ait bilgi depom onun sayesinde.Nişantaşı'nda böylesi yöresel bir yer açan Ömer beye ise teşekkürler.
2015'te tatlı yiyelim tatlı konuşalım diye "Adı ayıp tatlı" dan mutlaka yenmeli. Yapılırken şerbeti konduğunda sallandığı için bu isimle şanı yürümüş.
Kebaplara gelince gidip tatmanız lazım pek şahaneler…
Semtimize hoş gelmiş "Ar Ruha"…



SPORA GİDEMEYENLERDEN MİSİNİZ ?

Vaktim yok spor salonuna gidemiyorum, uzun üyelik de beni kasıyor diyenlerdenseniz harika bir haberim var. Sosyal medyanın gücü, spor hocalarının hası biri ile birleşmiş ve bu proje çıkmış ortaya.

"GÜNÜN EGZERSİZİ"
"Güne güzel bir başlangıç yap, 2014 çok kötü geçmiş olabilir, ama daha bitmedi. En güzel şeyler sonradan gerçekleşirmiş "
diye bir paylaşımları var bayıldım.

Günlük egzersiz videoları, beslenme önerileri ve motivasyon paylaşımları, instagramın en önemli spor ve egzersiz sayfası @gununegzersizi.



ZAMANI NASIL GÖRMEK İSTERİZ ?

Hayatı renklendiren, kişiye özel, rengarenk saatler UpWatch… Sosyal medyada o kadar çok paylaşım görünce inceledim. İsim yazılanı, sevgiliye özeli, çeşit çeşit pek renkli…2015 için alınabilir hem de birkaç renk… Hele mor olanı...

DUR DİYEMEDİM YİNE KENDİME VE KİLOLARIMA
Aşağıdaki karikatür önce sizi güldürecek, sonra gerçekleşecek. Nasıl mı ?
Hiç kimse geriye gidip "yeni bir başlangıç" yapamaz, ama, bugün "yeni bir son" yapıp yeniden başlayabilir." (M. Robinson)

Başarmak için tüm gerekli olan şey istemek, diyor ve ekliyor İnsan Analisti ve Beslenme Danışmanı Suna Su;

"HERKES DİYET YAPAR AMA SADECE İSTEYEN ZAYIFLAR " bir yerden başlamak istiyorsanız ve evet artık zamanı diyorsanız , iletişime geçelim en kısa sürede bu değişime beraber başlayalım. İnteraktif olarak her yerden ulaşabilirsiniz. Aynı şehirde hatta aynı ülkede olmamıza gerek yok....Skype: Sunatr – www.sunasu.us

Tüm Caferuj ailemize ve okurlarımıza iyi seneler…
Sevgiyle kalın…




İnstagram / Sevinç Çakmaz
(twitter) sevinccakmaz
(facebook) Sevinç Çakmaz