Karantinada kapak çekimi
MODA HABER

Karantinada kapak çekimi

Bir anda nasıl olduğunu anlamadan distopik bir hikayenin içinde bulduk kendimizi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 2 Mayıs 2020

Sokaklar bomboş, yerlerde maskeler, eldivenler, sanki bir Truffaut üçlemesindeyiz. Kendi adıma bu süreci psikolojik açıdan çok hafif atlattığımı söyleyebilirim. Bunun biraz da tadını çıkarmak lazım aslında. Evde 25 senedir ilk defa işe gitmek için saat çalmadan uyanmak, dilediğim aktiviteyi evde yapmak çok keyif vericiydi. Bu olağanüstü süreci yaşayan bir jenerasyon olarak düşünsenize, herkes bizimle aynı durumda. Beckham'lar evde, her gün ülke değiştiren influencer'lar evde, dünya sokaklarında kimse sosyalleşmiyor, ilk defa tüm insanlık aynı kaderi yaşadı, aynı şeyi yaptı, aynı geminin içinde yol aldı. Bunu düşündükçe, aslında bu hissi yaşadığımız için şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Virüsün zengin fakir ayırt etmeden bulaşmasının son noktası, Monaco Prensi'nin enfekte olduğu gün dank etti bana. Düşünebiliyor musunuz, dünyanın en zengin ülkesinin prensi hastalandı.

Dünyada farklı şehirlerde karantinayı geçiren moda, sanat ve tasarım dünyasından 84 kişiye sorduk. Kendi çektikleri fotoğraflarla, karantinadaki ruh hallerini, nasıl oyalandıklarını ve virüsle ilgili biricik komplo teorilerini sorduk. Gerçek, doğal fotoğraflarla, tüm samimiyetleriyle karşınızdalar.

Karantina sürecinde kapağımızı Facetime ile gerçekleştirdik. New York'ta yaşayan fotoğrafçımız Jack Waterlot, Los Angeles'ta evinde karantinada olan Sara Sampaio'yu çekti. Makyajsız, kendi kıyafetleri ve günlük haliyle bize poz veren Sara'yı hiç bu kadar kendi gibi gülerken görmemişsinizdir.

Bu gülen mutlu kapak hepimize umut olsun! Büyük bir sınavdan geçen insanlığın pandemi sonrası her şeye farklı, daha bilinçli yaklaşacağını umut ederek, Mayıs sayımızın tadını çıkarmanız dileğiyle güzel baharlar!