Havayollarındaki önemli değişiklikler
MODA HABER

Havayollarındaki önemli değişiklikler

Artık havalimanlarına daha erken gitmemiz ve daha dikkatli olmamız gerekecek.

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Haziran 2020

15 Haziran sonrası Avrupa topluluğu vereceği kararla Türkiye uçuşları yada Türkiye'ye gidecek olan tatilciler için kararlar verecek.

Türk havayolları ile Do&Co dolu yeni adımlar atıyor. Do&Co'nun yeni tasarladığı uçak içi yemek paketleri görücüye çıktı. Kapalı ve katı hijyen kurallarına göre hazırlanmış olan yemekler artık iç hat ve dış hat olarak baştan yenilendi.

Tarz, kağıt poşetler içinde içeçek sandviç ve su olacak şeklinde daha kolay yenecek ve herşeyin kapalı sunulacağı bir paket.

Artık iç hat ve dış hat ekonomide alkol servisi kalktı. Sadece dış hat business ve iç hat business'da alkol servisi olacak.

Ayrıca 3 saat üstü uçaklarda bu yeni paketlerden 2 adet servis yapılacak. Yani 2 sandviç 2 meyva suyu ve su olarak. Çay ve kahve servisi artık olmayacak.

Business içinde özel paketlenmiş kutular da yemek sunulacak.

Artık uçan şeflerin hazırladığı olay yemekler olmayacak. Covid19 virüsü geçene kadar bu yeni kurallar geçerli olacak.

Türk havayolları bu uzun uçuşlarda extra yemek isteyenler için Türk hava yolları aplikasyonuna yemek ısmarlama bölümü üzerinde çalışıyor. Uçuş öncesi para karşılığı sıcak yemek alabileceksiniz.

Qatar havayolları ise ekonomi sınıfta hijyen çantaları dağıtmaya başladı. Business da ise full menü sıcak yemek devam etmekte.

Emirates ise serviste değişiklik yaptı ama Business'da sıcak yemek servisi devam ediyor.

Lufthansa havayolları ise ekonomi de sandviç ve meyva suyu olarak uzun süre önce başlattığı servise devam ediyor.

KLM Hollanda havayolları ise uzun süre önce sandviç ve meyva suyu servisi başlatmıştı, yine aynı şekilde devam ediyor.

Bütün havayollarının ortak kararı maskesiz uçağa binmek kesinlikle yasak.

Lounge servisine gelince; şimdilik çoğu havalimanında loungelar malesef kapalı. Türk havayolları İnternasyonal business- Elite Elite plus lounge ise oturma düzeni değişikliğine gitti, yemek olayında paketli servise geçti ve hizmet vermeye başladı.

Şu anda bütün havayolları havalimanları biraz temkinli bir şekilde ilerliyor ve önümüzdeki aylarda daha da farklı değişikleri görebiliriz.

Sizleri yeni haberler çıktığında bilgilendiriyor olacağım.