Dolce Vita Amalfi
MODA HABER

Dolce Vita Amalfi

Amalfi, son 10 yılın en popüler seyahat destinasyonlarından. Dünya sosyetesinin akın ettiği, filmlere konu olan tatil beldesi özellikle Haziran ve Eylül ayları arası çok popüler.

GÜNCELLEME TARİHİ: 8 Haziran 2022

Güney İtalya'nın incisi Amalfi, Sorento'dan başlayıp Ravello'ya kadar uzanan kıvrımlı yolları ve büyüleyici köyleri ile sizi adeta rüyalar alemine taşıyor. Campania bölgesi olarak geçen, 12.yüzyılda en önemli deniz limanı olan ve bugün UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Amalfi ve çevresindeki köyler denizden baktığınızda adeta birer tablo gibiler.

İstanbul'dan Napoli'ye, Türk Havayolları İstanbul Havalimanı'ndan her gün karşılıklı sefer gerçekleştiriyor. Bu, Haziran sonu itibariyle günde 2 sefere çıkacak.

Napoli Havalimanı'ndan Amalfi'ye ulaşmak yaklaşık 1 saat 20 dakika sürüyor. Transfer için iki seçeneğiniz var; biri otoban üzerinden, diğeri ise deniz kıyısından kıvrımlı yolları aşarak beldeye varmak.

Nerede Konaklamalı
Biz konaklama için kapılarını yeni açan bir butik oteli tercih ediyoruz. 45 oda ve suitten oluşan ve Amalfi merkeze 10 dakika mesafede bulunan
Borgo Santandrea, muhteşem mimarisi ve turkuaz denizi ile bence senelerce konuşulacak bir adres. Gün boyu Amalfi'ye transfer servisi bulunan otelin kapısında bizi genel müdür Maurizio Orlacchio karşılıyor; her konuğu ile tek tek ilgilenen, otelde kaldığınız süre boyunca her saat ve her ortamda kendisi ile karşılaşabileceğiniz, inanılmaz sosyal ve ilgili bir müdür.


Borgo Santandrea'nın toplam 45 odası bulunuyor

Borgo Santandrea, derin ve dik bir vadinin kenarına inşaa edilmiş. Her katı başka bir ambiyansa sahip ve siz bunu birer birer keşfediyorsunuz. Oteldeki 45 odanın 29'u standart, 16 tanesi suit olarak dizayn edilmiş ve bu 16 suitin 8'i özel infinity havuzuna sahip.

Denizden iki kat yukarıda bulunan ana havuz ise deniz suyu ile doldurulmuş.


Otelin suit odalarından biri

Asansör ile her yere ulaşmak mümkün ama spor sevenler için belirteyim, dilerseniz bahçeden 364 basamakla da denize ulaşabilirsiniz. Otelin mimarı, odaları, genel alanları ve restoranları inanılmaz güzel dizayn etmiş, uzun zamandır gördüğüm en güzel otel olabilir.


Otelin iki restoranından biri olan Alici'de kahvaltı

Nerede Yemeli
Borgo Santandrea'nın iki restoranı var. Kahvaltı ve akşam yemekleri için Alici'de muhteşem manzaralar eşliğinde birbirinden leziz tatları deneyimlemek mümkün.Kahvaltı konsepti şimdiye kadar gördüğüm en farklısı diyebilirim. Açık büfedeki her şey tek tek özenle seçilmiş ve kurgulanmış. Açık mutfakta, bütün ürünleri mutfağın içinde dolaşarak, şeflerle sohbet ederek seçiyorsunuz. Otelin web sitesine de yazıldığı gibi The Breakfast gerçekten özel bir deneyim, ben çok etkilendim.

Gerçek bir gurme deneyim içinse La Libreria'da sanatsal bir şova hazır olun. Bütün gece süren gurme turu ve gecenin sonunda muhteşem tatlılar ile kapanış…. Size tavsiyem, bu restorana gelmeden önce fazla yemek yememeniz. Kesinlikle deneyimlemenizi tavsiye ediyorum. Otelin baş şefi Crescenzo Scotti hem Alici'nin hem de gurme restoranı La Libreria'nın şefi.

Otelden Amalfi merkeze inip, sokak aralarında kaybolup, bol bol fotoğraflar çektikten sonra Amalfi meydanında çok keyifli bir cafe'ye oturduk. 1830 yılından beri hizmet veren Panza pastanesi, meşhur İtalyan tatlıları, kahveleri, beyaz masaları ve beyaz dantel peçeteleri ile tam bir klasik. Burada saatlerce oturup etrafı seyredebilir, köyde yaşayan lokallerin turistlerle muhabbetine şahitlik edebilirsiniz, dilerseniz siz de onlara katılabilirsiniz.

Daha sonra Amalfi'den dağların tepesindeki Ravello köyüne çıkıp, kuşbakışı Amalfi'yi seyredebilirsiniz.

Akşam yemeği için Amalfi'ye 25 dakika uzaklıkta olan Hotel Le Rocce'de bulunan Balthazar'a doğru yola çıktık. Şef Pietro Paolo Durazzo sadece kendi bölgesinin ürünlerini kullanarak yemekler yapıyor. Menü her gün değişiyor, siz sadece balık, et ya da vejetaryen istediğinizi söylüyorsunuz. Gerisini şefin becerikli ellerine bırakıyorsunuz.

Burada görülecek o kadar çok yer var ki... Praiano köyüne dondurma için uğrayın, Minori ve Maiori köylerinde yürüyüşe çıkın.

Günübirlik turlar yapmak isterseniz Amalfi'den farklı saatlerde Positano, Sorrento ve Capri'ye tekneler kalkıyor. Sabah erken saatlerdeki seferler ile gidip, saat 17:00 gibi Amalfi'ye dönebilirsiniz.