Mert Aslan'dan Mart Önerileri
MODA HABER

Mert Aslan'dan Mart Önerileri

Moda Direktörü ve Stil Danışmanı Mert Aslan’dan Mart önerileri

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Mart 2021

Size jean en güzel nasıl giyilir dersi verecek değilim, hâşâ. Halihazırda Prenses Diana bunu defalarca bize öğretti zaten.

Yeri gelmişken belirtmeliyim ki Prenses Diana'yı "en yüce stil ikonları" mertebesine sokan "prenses kılıkları" değil, daha günlük ve sıradan halleriydi diye düşünmeden edemiyorum. Denim bu sezonun aslında her sezonun olmazsa olmazı. Khaite'nin ikonikleşen Irina üstünü, Agolde'nin kesik denim şortuyla giymeli.

90'lar'ın sakin, rafine ve tabii ki grunge estetiğini stilinize adapte ederken Fernando Jorge'nin Beacon küpeleri, Chanel şeker pembesi flat'ler ve beyaz çanta ile ihtişam dozunu artırabilirsiniz. Valentino'nun İlkbahar/Yaz 2021 koleksiyonundaki beyaz blazer ve eskitme jean look'u sezonun gözdesi.

Uzun zamandır hak ettiği sıçramayı nihayet yakalayan Christopher Esber'in crop beyaz gömleği ile Etro'nun baggy pantolonu sizce de,"Yaşasın 90'lar" diye bağırmıyor mu?

Leda Madera küpeler ,Valentino pembe Roman Stud ayakkabılar ve Khaite Aimee çanta ile 90'lara ışınlanmaya hazırsınız. Sezonun en dikkat çeken trendlerinden biri ise cut-out elbiseler.

Gabriela Hearst imzalı deniz kabuğu işlemeli elbise yaza olan özlemimi artırıyor. Hele ki cut-out detayı sezonun en gözde rengi sarıyla birleştiğinde ortaya çıkan bu Victoria Beckham elbiseyi Ninon'un Constellation koleksiyonundan küpeler , Miu Miu gold deri sandaletler ve LouisVuitton kutu çanta ile birleştirdiniz mi Yunan tanrıçası gibi görüneceğinize kuşkum yok.

Madonna'nın 1990 senesinde gerçekleştirdiği Blond Ambition World Tour konser turnesinde giydiği Jean Paul Gaultier imzalı korse moda tarihine altın harflerle yazılmanın ötesinde, tasarımcılara ilham vermeye devam ediyor.

Korse etkili üstler ve elbiseler de bu sezonun olmazsa olmazı. Stella McCartney korse triko üstü yine Stella McCartney yüksek bel baggy pantolon ile giyebilirsiniz.

Jimmy Choo Maelie rugan terlikler ,Valentino limon sorbe sarısı Roman Stud çanta ve Nikos Koulis Feelings küpeler ile görünümünüzü tamamlayın. Madonna'dan Express Yourself mırıldanmayı da ihmal etmeyin.