Mert Aslan'dan Mayıs Önerileri
MODA HABER

Mert Aslan'dan Mayıs Önerileri

Moda Direktörü ve Stil Danışmanı Mert Aslan’dan Mayıs önerileri.

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Mayıs 2021

Modern mücevher tasarımının ikonik ismi Elsa Peretti 18 Mart 2021'de aramızdan ayrıldı. Helmut Newton'ın ilham perisi ve tabii ki Roy Halston'un yol arkadaşıydı.Tiffany & Co. için yarattığı birbirinden özel tasarımlarından sadece biri olan Bone Cuff günümüzde hâlâ en zamansız ve ikonik mücevherlerden biri olarak önemini koruyor.

Elsa Peretti'den bahsedip Halston'ı es geçmek olmaz. 70'lerin dahi çocuğu, Andy Warhol, Liza Minnelli, Bianca Jagger ve Anjelica Huston'ın yakın dostu, Studio 54'ün prensi Roy Halston Frowick şapka tasarımcılığıyla başladığı kariyerinde moda dünyasında daha önce çok sık kullanılmayan materyalleri kullanarak Amerikan modasını yeniden tanımladı. Kaşmir, jarse ve "ultrasuede" ile dönemin fashionista'larının göz bebeği olan Halston, farklı ırklara sahip modellerle çalışan ilk tasarımcılardan biridir. 2021 yazının en dikkat çeken trendlerinden jarse elbiseler bize Halston'dan miras.

Proenza Schouler'in nar çiçeği cut-out detaylı elbisesini ,The Attico'nun Renee saten sandaletleri ve Loewe'nin Fringes çantasıyla birlikte kullanmalı.

Loewe güneş gözlüğü ve Tabbah safir bileklik bu görünümün tamamlayıcıları. 1990'lara geldiğimizde Halston'ın 70'lerde yarattığı lüks ve ihtişam dozu yüksek imajın yeni temsilcisi Tom Ford oldu.Tom Ford kreatif direktörlüğündeki Gucci Sonbahar '96 reklam kampanyasındaki beyaz jarse "keyhole" elbiseyi hatırlamayanınız yoktur.

Halston jarseyi tanıttıysa, Tom Ford zirveye çıkardı dersek yanlış olmaz.Victoria Beckham'ın koyu lacivert cut-out detaylı elbisesi sezonun en iyilerinden.

Khaite Alba taba süet sandaletler,Valentino yanık turuncu dev Roman Stud çanta ,The Attico Ivan güneş gözlüğü ve Fernando Jorge Blaze altın ve sitrin küpe ile kullanın.

Yılın rengi sarıyı kristal işlemelerle daha da vurucu hale getiren derin sırt dekolteli jarse cut-out Givenchy elbise sezonun en'lerinden. Bir diğer gözde parça da Victoria Beckham'ın pastel sarı elbisesi .

Valentino Garavani Atelier 03 Rose Edition terlikler , Bottega Veneta Point makrome çanta , Celine güneş gözlüğü ve Oriental Monkey Dome sitrin yüzük her iki elbiseyi de tamamlamak için ideal.

Yaz gardırobunuz hazırsa,Assouline'den yayınlanan Provence Glory kitabına göz atarak hayallere dalabilirsiniz.