Moda Direktörü ve Stil Danışmanı Mert Aslan’dan Şubat Önerileri
MODA HABER

Moda Direktörü ve Stil Danışmanı Mert Aslan’dan Şubat Önerileri

Editörün Seçimi

GÜNCELLEME TARİHİ: 2 Şubat 2024


Her ne kadar renklere, desenlere düşkün biri olsam da siyahın asaletini ve zamansızlığını yadırgayacak değilim. Resort 2024 koleksiyonlarında siyahın hakimiyeti oldukça yoğun ve etkili. Maria Grazia Chiuri'nin Dior koleksiyonu Meksika kültürüne bir saygı duruşu niteliğinde. Koleksiyondaki işlemeli kadife takım favorilerimden. İşlemeli ceketler günlük stili hareketlendirmek için de ideal. Rabanne'ın işlemeli siyah ceketini, Khaite'in "Jacob" geniş paça jean'i ile giyin. Khaite ve Oliver Peoples iş birliğinden "1977C" oversize pilot gözlükleri, Prada kadife ayakkabılar ve Rabanne "1969 Micro" zincir çanta ile görünümünüzü tamamlayın.


Smokin ceket siyahın zamansızlığını çok net anlatan parçalardan biri; takım olarak giyilmesinin yanı sıra gece kıyafetlerinin ve hatta jean'lerin üzerinde bile maskülen ve güçlü bir etki bırakıyor. Charlotte Rampling'in 1974 tarihli fotoğrafındaki YSL kadife smokinli görünümü hala güncel ve etkileyici. Victoria Beckham'ın smokin ceketi ile Khaite'in "Teyana" saten pantolonunu, Nikos Koulis "Feelings" halka küpeler, Prada rugan ayakkabılar ve Chanel "MiniVan" çanta ile kombinleyin.


Chanel Resort 2024 koleksiyonundaki deri elbise de zamansız olacak parçalardan. Deri elbiseye alternatif olarak ise Khaite'in "Samuel" deri ceketiyle, "Jett" deri mini eteğini öneriyorum. 90'lar minimalizmini yansıtan bu görünümün ihtişam dozunu Prada cat- eye güneş gözlükleri, Saint Laurent "Oxalis" çizmeler ve Alaïa "Le Coeur" çanta ile artırabilirsiniz. Bu sezon dantel detaylı transparan elbiseler de altın çağını yaşıyor. Alberta Ferretti'nin bu görünümü sezonun hitlerinden. Bir diğer favorim ise 90'ların ip askılı elbiselerine seksi bir dantel fantezisi ekleyen Alessandra Rich'in dantel detaylı elbisesi. Jimmy Choo "Love" kristal işlemeli ayakkabılar ile şeffaf etkiyi artırmak mümkün. Simkhai'nin "Monet" deniz kabuğu formlu metal çantası ise şahane bir eşlikçi.


Gian Paolo Barbieri'nin 1969 tarihli Valentino imzalı gül formunda Valentino bir ceket ile çektiği Audrey Hepburn'un bu fotoğrafı Valentino Garavani'nin günümüzde Pierpaolo Piccioli tarafından sürdürülen couture gücünün gerçek bir simgesi. Valentino Resort 2024 koleksiyonundaki gül detaylı mini elbiseyi gül detaylı "Roserouche" sandaletler ve "Carry Secrets" clutch ile tamamlayın. Nak Armstrong imzalı "Rose" küpeler ile gülün büyüsünü artırın.


90'ların en ikonik stiline sahip kadınlarından Carolyn Bessette Kennedy'nin stilini ve etkisini anlatan CBK: Carolyn Bessette Kennedy:A Life in Fashion kitabı ilginizi çekebilir. Martta buluşmak üzere...