Et-inn: Bu tesise restoran demek haksızlık olur!
Şamdan Plus/Sinan Özedincik
İstanbul’da birçok büyük emlak projesine imza atan müteahhit Durbakayım Ailesi, şimdi de şehre bir restoran kazandırdı. Ailenin100 yıldır yaşadıkları Erenköy’de 42 milyon lira yatırımla ‘Et-INN’ adıyla açtığı restoran hem sunduğu hizmetler hem de mönüsüyle çok iddialı.
Son altı ayda gastronomi dünyası oldukça hareketli... Türkiye içi ve yurtdışında iş dünyası restoran yatırımı konusunda yarışa girdi. Bebek’te 22 milyon Euro’luk yatırım ile Örsan Tekstil’in sahibi Örsan Ör, Tevfik Ercan Yalısı’nı Chilai adlı restoran olarak açtı...
Et-inn: Bu tesise restoran demek haksızlık olur!
Doğus Grubu’nun birçok ünlü restoranı satın alarak yeme-içme sektörüne hızlı bir giriş yapacağı konuşuldu ve Nusr’Et adlı et restoranı ile bir evlilik gerçekleşti... Ardından Demet Sabancı-Cengiz Çetindoğan çifti DemSA olarak Maçka’daki otelin içine dünyaca ünlü Nobu Restaurant’ını getireceği konuşuldu...
Et-inn: Bu tesise restoran demek haksızlık olur!
Geçenlerde Teknik Yapı'nın sahibi Nazmi Durbakayım ve oğlu Umut Durbakayım İstanbul Erenköy’de 42 milyon lira yatırım ile ‘Et-inn’ adlı et ve dünya mutfağından oluşan bir restoran açtı. Durbakayım Ailesi yaklaşık 100 yıllık bir Erenköy Ailesi... Teknik Yapı’yı, Nazmi Durbakayım 38 yıl önce kurdu. İstanbul Teknik Üniversite mezunu Durbakayım, okullu ilk müteahhitlerden biri. Asıl işleri konut (Uphill serileri gibi)...
Et-inn: Bu tesise restoran demek haksızlık olur!
Restoranın sahibi Umut Durbakayım; “Burayı bir tesis olarak görmek gerek, restoran olarak düşünmemek lazım. Aşçı üniformam var. Onu giyip mutfak içine giriyorum. yi etin nereden alınacağını, nasıl olacağını iyi bilirim. Evde de mutfağa girmeyi severim. Orada yorgunluğumu atarım. Eskiden beri aile içinde et üzerine bir restoran yapmayı düşünüyorduk. Yer güzeldi; bu yerde de bunun yapılması gerekiyordu” diye projenin nasıl geliştiğini anlattı.
Et-inn: Bu tesise restoran demek haksızlık olur!
Umut Durbakayım, restoranın detaylarını da şöyle anlattı: “Burası 12 bin metrekare arsa üzerine kurulu. Arsa iki bölümden oluşuyor. Bir bölümü restoran, bir bölümü de fitness-spa merkezi. 7 bin metrekarelik bir spor merkezi. Bir de alt katında otoparklarımız var. 550 araçlı kapalı otopark var. Ayrıca 350 metrekarelik çocuk oyun odamız var. Büyük çocuklarla küçük çocukları ayırdık. 500 kişilik kapalı oturumumuz, sigara içilen bölüm bahçesiyle birlikte 750 kişiye çıkıyor. Ama yazın bahçeyi de donattığımızda hepsi birlikte bin kişilik bir oturumumuz olacak.”
Et-inn: Bu tesise restoran demek haksızlık olur!
Bir zamanların en ünlü restoranı olan Le Select’in şefi Remzi Çap’ın aşçılığını yaptığı Et- inn’in mönüsünde kebap ve steak house’ları aratmayacak et çeşitleri bulunuyor. Bunun dışında genelde et restoranlarında bulunmayan dünya mutfağından et sevmeyenler için çok başarılı yemekler var mönüde.