Türk kadını saçını yaptırınca iyi hissediyor
GÜZELLİK

Türk kadını saçını yaptırınca iyi hissediyor

Saç bakımı ve şekillendirme yöntemleri hakkında merak ettiğiniz her şeyi Philips Tüketici Ürünleri Halka İlişkiler Müdürü Burcu Aksoy'a sorduk.

GÜNCELLEME TARİHİ: 2 Aralık 2011

Miray Uçar/ CafeRUJ

"Kadınların en büyük derdi nedir?" diye sorsanız, büyük bir çoğunluk kabaran ve bir türlü şekillenmeyen saçlarından yana oy kullanır. Saçlar özenle yıkanır, kabarmasın diye envai çeşit krem sürülür, elektriklenmesin diye fazla fırçalanmaz diye sürer gider yapılan işlemler. Her gün kuaföre gitmeyi başaran ender kadınlardansanız sorun yok. Ancak zaman sizin en büyük rakibinizse saçlarınızı şekillendirme konusunda hızlı olmalısınız. İşte burada devreye saçı ısıyla şekillendiren ürünler giriyor. Saç bakımı ve şekillendirme yöntemleri hakkında merak ettiğiniz her şeyi Philips Tüketici Ürünleri Halka İlişkiler Müdürü Burcu Aksoy'a sorduk.

Saç düzleştiriciler saçın kırılmasına yol açar diye genel bir yargı var. Isıyla kullanılan şekillendiriciler saçı gerçekten yıpratır mı?

Isı ayarlı düzleştirciler saçı yıpratmaz. Saç düzleştirciler, sadece çok uzun süre ve çok yüksek ısıda kullanıldığı zaman saçın yıpranmasına neden olabilir.

Türk kadını saçlarını ne şekilde kullanmayı tercih ediyor? Bizim kadınımız saçlarını bukle yapmayı ya da düzleştirmeyi seviyor. Ayrıca saçını yaptırınca kendini iyi hissediyor. Yaptığımız araştırmalar gösteriyor ki Türkiye'de yüzde 50'lik oranla, en çok saç düzleştiriciler tercih ediyor. Yüzde 33'lük oranla saç maşası ve yüzde 17'lik oranla şekillendirici setler kullanılıyor.

Türk kadınları saçlarını şekillendirmek konusunda tembel mi?

Türk kadınları saçlarını şekillendirme konusunda evde bakım konusunda tembel diyemeyiz. Ülkemizde evde yapılan bakım her zaman kuaförde yapılan kişisel bakımın önünde yer alıyor. Bu anlamda saç şekillendirme ve saç bakım ürünleri pazarını, büyümeye aday bir potansiyel olarak görüyoruz. Philips olarak yaptığımız saç araştırmasında Türkiye'de saç şekillendirici kullanıcıları, saçlarını ortalama haftada 2-3 kez şekillendiriyor ve her seferinde ortalama 23 dakika harcıyor.

Son zamanlarda Keratin kelimesini sıklıkla duyuyoruz. Nedir bu Keratin?

Saçın ana maddesi olan keratin, saçı canlı tutan ve besleyen bir proteindir. Yeni lanse ettiğimiz Procare Keratin'in seramik plakalarına keratin maddesi enjekte edildi. Böylece saçlarınıza şekil verirken, aynı zamanda saça bakım da yapıyor.

Keratin'li saç şekillendiricilerinin diğerlerinden farkı nedir?

Keratinin hammaddesi üretim sırasında plakalara enjekte ediliyor. Bu nedenle kullanım sırasında keratin maddesinin bitmesi söz konusu değil.

Bu kışın saç modelleri ve renk trendleri neler?

Çikolata kahve, karamel tonları ve uzun bukleleri, bu kışın saç modelleri ve renk trendleri olarak sayabiliriz.