Kuru ve çok hassas ciltler için özel bakım
GÜZELLİK

Kuru ve çok hassas ciltler için özel bakım

Dermatologların tercihi, kuru ve çok kuru hassas ciltler için özel olarak üretilen bir dermokozmetik çözüm olan Eau Thermale Avène Cold Kremli temizleme jeli ve Avène Cold Kremli bakım kremi...

GÜNCELLEME TARİHİ: 13 Şubat 2013

Dermatologların tercihi, Avène Dermatoloji Laboratuarları tarafından kuru ve çok kuru hassas ciltler için, hidrolipidik film tabakasını yeniden yapılandırmak üzere geliştirilmiş bakımlar.
Kış mevsimi cilt kuruluğuna neden olur. Dönemsel kuruluk dendiğinde 'kış kaşıntısı' olarak da bilinen soğuğa bağlı kseroz akla gelir. Kışın kuru soğuğu ve rüzgarın zararlı etkilerinden korunmak için mutlaka koruyucu nemlendiriciler kullanılmalıdır. Kuru cilt, bakımı en zor olan cilt tipidir. Kuruluk kaşıntı, pul pul dökülme ve çatlama da yapabilir. Soğuyan havalar, beslenme bozuklukları, stres, uykusuzluk, yorgunluk, sık banyo yapmak, yaşlanmak, bazı ürünlere karşı toleranssızlık da kuru cildin nedenleri olabilir.

Pierre Fabre Dermokozmetik Avène Dermatoloji Laboratuarları'ndan verilen bilgiye göre özellikle soğuk havalarda artan ve cildin pul pul dökülmesine sebep olan cilt kuruluğunun dereceleri var. Kuru bir cilt, dikkatli bir analiz gerektirir. Hemen iktiyozları iyileştirip, atopik dermatitleri erken tedavi etmek gerekmektedir. Alerji yaratma riski olan temizleme ve bakım ürünlerini bırakıp, nemlendirici bir krem kullanarak cildi iyileştirmek gerekir. Uzman bir dermatologa başvurarak özel bir tedavi ve özel nemlendiriciler kullanılması gerekir.

Dermatologların tercihi, kuru ve çok kuru hassas ciltler için özel olarak üretilen bir dermokozmetik çözüm olan Eau Thermale Avène Cold Kremli temizleme jeli ve Avène Cold Kremli bakım kremi Eau Thermale Avène Cold Cream'li Temizleme Jeli; Cold kremli besleyici içeriğiyle pH 5,5 bazlı, cildi temizlerken beslenmesine yardımcı olur. Sabun ve parfüm içermez. Rahatlatıcı ve tahriş önleyici Avène Termal Suyu, hassas temizleme ajanları, cold creme, triklosan içerir. Yüz ve vücut temizliği için ürün duş alırken de kullanılabilir. Islak cilt üzerine hafifçe köpürtülüp masaj yaparak uygulanır ve sonrasında ılık su ile durulanır.

Eau Thermale Avène Cold Cream'li Bakım Kremi; Cold krem ve bitkisel yağlar bakımından zenginleştirilmiş formülü ile, kaygan bir dokuya sahip bu krem, ilk uygulandığı andan itibaren, cildinize büyük bir rahatlama yaşatır. Cildinizi dışarıdan gelecek olumsuz etkilere karşı beslemeye, nemlendirmeye ve korumaya yardımcı olur. Rahatlatıcı ve tahriş giderici Avène Termal Suyu, yumuşatıcı beyaz balmumu, besleyici parafin yağı içerir. Kuru ve çok kuru ciltler ile iktiyoz, kuru egzema, atopik dermatik hastalarına özel olarak önerilir. Temizlenmiş cilde günde 2 kere, nazikçe masaj yaparak uygulanabilir.

Avène Cold Cream'li Temizleme Jeli – 250 ml tüp: 45 TL
Avène Cold Crem'li Bakım Kremi – 40 ml tüp: 31.5 TL

***