Gizli Anti Aging teknikler
GÜZELLİK

Gizli Anti Aging teknikler

Anti-aging yöntemler içerisinde alışılmışın dışına çıkmayı başaran uygulamaları inceledik.

GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Haziran 2016

Gençleştirme yöntemleri için doktorların sıkça başvurduğu botoks, dolgu ve lazer uygulamaları genellikle reklama odaklanmak yerine, kulaktan kulağa tavsiye yoluyla popülerliğe kavuşuyor. New Yorklu dermatolog Elizabeth Hale, marka bilinirliği olmayan, onaylı içerik ve cihazların çoğunlukta olduğunu söylüyor; "Asıl hedef; anti-aging konusunda yeni yollar elde etmek ve bu işlemleri çok daha iyi şekilde yapabilmek." Bu serüvende büyük fark yaratabilecek yeni teknikleri listeledik.

NEŞTERSİZ KAŞ KALDIRMA
Dermatolog Dendy Engelman, Voluma ya da Juvéderm gibi içerikleri alın bölgesinde, saça yakın kısma enjekte ettiğini söylüyor. "Bu yöntem, kaş bölgesinde gizli bir hacim yaratarak tüm yüz ifadesini anında değiştiriyor." İŞİ GİZLİ TUTMAK Kan damarlarını hedefleyen lazer yöntemleri, botoks enjeksiyonlarının meydana getirebileceği olası morlukları kapatmak için size yardımcı olabilir.

GÖZENEK SİLİCİ
Uzmanlara göre hiçbir krem gözenek küçültmek için yeterli değil fakat botoks bu güce sahip. Engelman, burun ve yanak bölgesi gibi yağlı alanlar için çok ufak miktarda nörotoksin (sinir sistemini etkileyen bir tür kimyasal) kullandığını söylüyor: "Bu madde gözenekleri küçültüyor ve hareket kabiliyetini sınırlandırmıyor. Biraz zahmetli bir işlem ancak sonuçlar bu zahmete kesinlikle değer."

SADECE BEŞ DAKİKA
Plastik cerrah Norman Rowe'a göre burun bölgesiyle ilgili çoğu problem dolgu işlemleriyle kolaylıkla düzeltilebiliyor. "Dolgu yöntemiyle burundaki çıkık bölgenin dengelenmesi mümkün." Bu işlem, gerçek bir cerrahi müdahale öncesi de prova oluşturması açısından tercih sebebi. Ayrıca burun ucunuz aşağı doğru sarkıksa, botoks bu problemi de ortadan kaldırmak için kullanılabilir.

ESTETİK GÜLÜMSEME
Botoks uygulaması, gülüş estetiğinde de sıklıkla tercih ediliyor. Özellikle üst dudağa uygulanan enjeksiyonlar, ince ve dişsiz gibi duran bir dudak yapısını çözümlemek için ideal.

MUHTEŞEM DEKOLTE
Boyun, dekolte ve eller enjeksiyon uygulama adına en zor bölgeler. Dermatolog Joel Schlessinger, alan bazında küçük bir çalışma bölgesi oluşturan bu bölgeler in fiyat anlamında en pahalı işlemler olduğu görüşünde. Schlessinger, bu üç nazik bölgeye mikro iğnelerle Juvéderm ve botoks gibi hyalüronik asit içerikli dolgu maddesi uyguluyor. "Aquagold Fine Touch tekniği ile minimum oranda iğne kullanarak, hızlı bir şekilde tüm bölgeye rahatlıkla uygulama yapıyorum."

YARA OLUŞUMUNA SON
Dermatolog Jeremy Green, yüz bölgesinde bir kesik olduğunda botoksa benzer bir içerik olan Dysport'u ufak miktarda yara oluşan bölgeye uyguluyor. Bu sayede, bölgedeki hareket oluşumu kısıtlanarak, gerginlik oluşumu önleniyor ve yara daha hızlı bir şekilde iyileşiyor.

SAÇ UZAMASINA YARDIMCI
Seyrek kaşları düzenlemek için önerilen Latisse, birkaç damla halinde saç diplerine de uygulanabiliyor. Dermatolog David Colbert, bu ürünü saç dipler ine masaj yaparak uygulamanızı öneriyor. Latisse'in tek dezavantajı ise, pahalı olması ve çabuk bitebilmesi.

ÇENE BÖLGESİ
Estetik cerrah Adam Kolker, eğer çene altında hafifçe sarkıklık göstermeye başlayan yağlardan şikayetçiyseniz dolgu yönteminin estetik açıdan sizi rahatsız eden bu görünümü düzeltebileceğini söylüyor.

KULAKLARA DİKKAT
Genellikle üzerine çok düşünmediğimiz kulak memesi, seneler geçtikçe yıpranıyor ve kullanılan küpeler sebebiyle de sarkık bir hal alıyor. Dolgu yöntemi, bu alanı sıkılaştırıp düzeltmek adına sıkça tercih edilen bir teknik olarak öneriliyor.

ÇENE KASI
Eğer dişlerinizi sıklıkla farkında olmadan gıcırdatıyorsanız, bunun en muhtemel sebebi genişlemiş çene kaslarıdır. Çene kasına uygulanan botoks hem bu probleme engel olacak hem de genel yüz hatlarınızı inceltecek.

KALKIK ELMACIK KEMİKLERİ
Elmacık kemiklerin daha kalkık durması, yüz yapısının genç bir ifade taşıdığının en bilinir kanıtı. Bu ifadeyi yaratmaksa şakak bölgesi ve çevresindeki oyuklara uygulanan dolgu maddesiyle mümkün.

@harpersbazaartr