Doğru kaş şekline nasıl kavuşuluyor?
GÜZELLİK

Doğru kaş şekline nasıl kavuşuluyor?

Kaş şeklinizle olduğunuzdan genç ya da olgun görünmeniz mümkünken; şaşkın, sinirli ya da seksi görünebilirsiniz. Kaş detayı yüz ifadenizi bu kadar etkilerken; yeni kaş şekillendirme yöntemleriyle ifadeniz tamamen güçlenebiliyor ve kendinizi çok daha iyi h

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Mart 2017

Son dönemin en etkili ve yaygın kaş şekillendirme uygulaması Microblading'in yanlış uygulanmasında ise, istenilen sonucun aksine görünümle karşılaşabiliyorsunuz. Hal bu iken, Microblading'i doğru anlamak ve istenilen sonuca ulaşmada bilgilenmek adına, konunun uzmanı Suna Tunca Güzellik Merkezi kurucusu Suna Tunca'ya konuyu sorduk. İşte kıl tekniği kaş uygulaması Microblading ile ilgili tüm detaylar…

Kıl tekniği kaş uygulamasında son trendler neler?
Kıl tekniği kaş uygulamasında son 2 yıldır en sık kullandığımız yöntem microblading. Bu yöntem doğal görüntüsü ve işlem süresinin kısalığı nedeniyle tercih ediliyor. Üstelik geçiciliği olan bir uygulama. Geçmiş yıllarda yapılan kalıcı makyaj uygulamalarının trendleri geçse de uzun süre kalıcı olduklarından yine de kullanmaya devam etmek zorunda kalınıyordu. Microblading uygulamada ise böyle bir sorun yok.

En doğru uygulama nasıl olmalı?
Öncelikle en doğru uygulama, kaşın doğal yapısını ve şeklini fark etmek. Kaşları çok seyrek ve açık tonlardaki birine sık sık atışlar yaparsanız yapay bir görüntü oluşacaktır. Doğallıktan mümkün olduğunca uzaklaşmamak gerekiyor. Tonda ise çok koyu tercih edilmemesi önemli… Kıl tekniğinin en büyük avantaji doğallık ve bundan uzaklaşılmamalı.

Bazı kaşların daha kalıcı olması bazılarının ise kısa sürede silinmesi neyle alakalı?
Kaş toplam 3 aşamada tam olarak şekil alıyor. İlk uygulamada kaş kalemiyle şekil veriyoruz; yüze en çok yakışan ve en doğal gözüken modeli buluyoruz. Ardından lokal anestezi kremiyle uyuşturuyoruz ve yaklaşık 20 dakika bekletiyoruz. İşlem yapıldıktan sonra, asıl rengi verecek serum sürülerek, yine 15 dakika kadar bekletiliyor. Sonuçta 1 saat içinde kaş tamamlanıyor. 3 hafta sonra da rötuş için geliniyor. Bazı cilt yapılarına göre farklılıklar olabiliyor. Kimileri rötuşa geldiğinde, kaşları hala formunu korurken, kimilerinin kaşlarında epey açılma oluyor. Ama çoğunlukla rötuştan sonra kalıcılık sağlanıyor. 1 ile 1,5 yıl arası kullanım imkanı oluyor.

Uygulamada yapılan en büyük hatalar neler?
En sık görülen hata kaş boyasındaki yanlış renk kullanımı. Kaşlar kızarabiliyor ya da grileşebiliyor. Kaliteli ve kaşın kendi rengine uyumlu boya kullanmak çok önemli. Ayrıca derinin çok altına atış yapmamak önemli. Yüzeye yakın yapılmalı ki renk kalıcılığı artsın.

DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER:

Kristen Stewart'ın saç evrimi

Fondöteni doğru uygulama yöntemleri

Leke tedavilerinde kullanılan işlemler

Ten renginize uygun nude oje seçme rehberi