Küçük dokunuşlarla daha dinç bir yüz
GÜZELLİK

Küçük dokunuşlarla daha dinç bir yüz

Kendiniz için bir şeyler yapmak istediğinizde küçük dokunuşlar yaptırabilirsiniz. Sonrasında aynadaki yansımanız, çok daha dinlenmiş bir versiyonunuz olacak.

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Mart 2017

Kış soğuklarını arkamızda bırakmaya hazırlandığımız şu günlerde, baharı yenilenmiş ve tazelenmiş bir vücutla karşılamak aklımızı daha çok kurcalıyor. Doğayla birlikte canlanmak için elbette önce ruhumuzu sonra da bedenimizi arındırmalıyız. Gün içinde sıklıkla maruz kaldığımız stres, zinde ve bakımlı bir görünümün en büyük düşmanlarından. Hayatımızdaki olumsuzlukları tamamen ortadan kaldırmak belki mümkün değil ama küçük bir dokunuşla da kendimizi daha iyi hissetmek elimizde. Kadınlar için önemli olanın sağlıklı, dinç, doğal ve elbette yaşsız bir imaja sahip olmak. Kadın olmak aynı zamanda işte, evde, sosyal hayatın içinde yoğun bir koşturmanın içinde olmak demek. Tabii bu yoğunluk kadınların bakımlı olmasına da engel değildir.

İnsanlığın kırışıklıklarla savaşı aslında yeni değil; M.Ö. üç binli yıllara dayanıyor. Mısırlılar öldükten sonraki yaşamlarında iyi görünmek için kırışıklıkları önleyen reçetelerle gömülürdü. Cleopatra'nın süt banyoları meşhurdu. Tabii günümüzde yaşlanmaya karşı savaşta sayısız yöntem var. Bunlardan biri de Allergan ile küçük dokunuşlarla gençliği ve güzelliği koruyabilmek.

YAŞ YÖNETİMİ

"Elmacık kemik Estetikte trendin doğal uygulamalar olduğunu belirten Prof. Dr. Reha Yavuzer; günümüzde önemli olanın yaşsız bir imaj; yani sağlıklı, dinç ve doğal görünmek olduğunu söylüyor. "Fiziksel özelliklerimizin de gelişim, duraklama ve gerileme dönemleri var. Gelişim döneminin en önemli tavsiyesi sadelik. Bu dönemde gereksiz estetik veya kozmetik uygulamalardan kaçınmalı ve doğal gençliğin tadını çıkartmalıyız. Duraklama dönemi 20'li yaşların sonlarına doğru kendini göstermeye başlar ve 40'lı yaşların sonuna kadar devam eder. Tedbir almak ve yaşlanma sürecinde kontrol etmek için en değerli dönem 30-40 yaş arası. Derimiz eskiye göre zor nemlenir, cilt elastikiyeti gelişim dönemindeki özelliklerini yitirmeye başlar ve daha yorgun bir görüntünün adeta gölgesi üzerimize düşer. Bu dönemde 'yaş yönetimi' ile gerileme dönemine geç girmek mümkün. Dolgu gibi yöntemler, gerileme dönemine çok daha sağlıklı başlamamızı olanak tanır. Bu döneme geçiş süresini de uzatarak daha genç ve güzel görünmemizi sağlar."

YÜZE HACİM KAZANDIRMAK

Prof. Dr. Reha Yavuzer, zamanı durdurmak isteyenlere ise şu tavsiyelerde bulunuyor: "Dermal dolgular, yüzünüzden yılların izlerini silmeye yardımcı olsa da, yanlış ellerde hiç de beklenmeyen, dahası istenmeyen sonuçlar yaratabiliyor. Örneğin medyada beş yıl boyunca hep aynı yüzleri görüyoruz. Bu da aslında uygulama sonuçlarının hep aynıymış gibi algılanmasına sebep oluyor. Uygulamaların, yüze hacim kazandırmak ve problemli bölgelere şekil vermek için doğru bir planlamayla, alanında eğitimli bir hekim tarafından yapılması gerekiyor. Bu sayede yine kendinize benziyorsunuz. Dolayısıyla aynadaki yansımanız, çok daha dinlenmiş bir versiyonunuz oluyor."

DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER:

Selülitle savaşan besinler

9 maskara hilesi

30 yaş üstü saç modelleri