Çiçeğin dönüşümü
GÜZELLİK

Çiçeğin dönüşümü

Gucci Bloom notaları ve şişe tasarımıyla, tıpkı kadınlar gibi renkli ve canlı görünen floradan ilham alıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 27 Aralık 2017

Pelin Hasçalık

Parfümör Alberto Morillas tarafından Gucci Kreatif Direktörü Alessandro Michele'nin yönlendirmesiyle yaratılan Gucci Bloom, ismi gibi açılmaya hazır, çiçeklere odaklanan bir koku formülüne sahip. Bu nedenle parfümü, zengin çiçek çeşitleriyle kaplı, büyüyen bir bahçe olarak da hayal edebilirsiniz. Öyle ki Alessandro Michele, Gucci Bloom'un bizi bahçe kokuları eşliğinde, farklı bir seyahate çıkardığını söylüyor; "Sizi eşsiz çiçek ve bitkilerle dolu geniş bir bahçeye, zenginliklerle bezenmiş bir bukete sürüklüyor.

Cömert bir koku yaratmak istedim; bahçeler ve kadınlar kadar güzel, renkli." Zaten kreatif direktörün yarattığı tasarımları giyen kadınlar da adeta çiçek açarak doğal, özgür ruhlu ve etkileyici bir duruş sergiliyor. Kişisel görüşlerini, geleneksel sınırlamalar olmaksızın yansıtan bu genç kadınlar yaşadıkları deneyimlerle özgün hikayeler yaratıyor çünkü kültür ve sanattan her daim ilham alıyorlar. Bu fikirlerden esinlenen ve tamamen Alessandro Michele'nin yaratıcı vizyonuyla geliştirilen ilk Gucci parfümü, modaevine yön veren vizyonun modern felsefesini de yansıtıyor. Böylece parfüm nitelikli ve yüksek konsantrasyonlu doğal malzemelerle ortaya çıkıyor.


Alberto Morillas

Notalar, Fragrance Foundation'ın Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne layık görülen ilk parfümör Alberto Morillas ustalıklı bir dokunuşuyla bir araya geliyor ve yepyeni bir koku deneyimi yaşatıyor. AR-GE kimyagerleri ile yürüttüğü çalışmalar, parfüm tarihine ilişkin sahip olduğu ansiklopedik bilgi, yenilikçi doğal teknikleri, içeriklerdeki patent alımına öncül üketmesi, sentetik moleküllerin bileşimiyle gerçek sanat çalışmaları ortaya koyması onun başarılarından sadece birkaçı. Ancak o alçakgönüllü bir dille kararsızlıklarını açıkça dile getirebiliyor; "Bilmemiz gereken her şeyi öğrensek de ikilem hep var. Formül, iyi kurulmuş bir cümle gibidir: Binlerce sözcük arasından seçim yapabilirsiniz ancak o cümleyi etkileyici yapan şey sözcükleri bir araya getirten duygulardır."

Sevilla'da büyüyen Morillas, meraklı mizacını geliştir meye ve keşfetmeye ailesi tarafından yönlendirilerek başlamış. Hatta evlerinin iç avlusunda ve bahçelerinde bulunan yasemin, gençlik yıllarında hafızasına kazınmış. O nedenle çoğunlukla etrafını saran floral elementlerden ilham alıyor ama parfümleri daima geleceğe bakarak tasarlıyor. Elinde taze çekilmiş kahvesiyle, çok sevdiği bahçesinde dolaşmaktan, Hindistan'daki kaplanları gözlemlemeye kadar yapacak çok işi var. Gucci Bloom da bu bağlamda, Morillas'ın kaşif ruhuyla özdeşleşiyor. Parfümün tasarım aşamasında Hindistan'da hasat edilen doğal tuberoz, yasemin özüyle karıştırılıyor.

Özel bir ekstraksiyon yöntemi ile elde edilen yasemin tomurcuğu özü, ten üzerinde taze yeşilliğin ve taç yaprakların kokusunu açığa çıkarıyor. Bu harmana Gucci Bloom parfüm üretiminde ilk kez kullanılan rangoon creeper (bir tür sarmaşık) bitkisinin notaları da eşlik ediyor. Güney Hindistan'da keşfedilen bu bitki, renk değiştirdiğinde beyazdan pembeye ve son olarak da kırmızıya dönüştüğü için yeni kokunun konseptini ve ismini temsil ediyor. Asmanın güzel kokulu çiçekleri, feminen, floral ve hafif pudramsı parfüm ile canlanıyor.