Sanatsal boyut
GÜZELLİK

Sanatsal boyut

Yaratıcı yorumlara açık makyaj alemi, İlkbahar/Yaz 2018 podyumlarında yeni güzellik normları, cilt dostu kimliğiyle uyku, aç kalmadan kilo vermek mit değil gerçek...

GÜNCELLEME TARİHİ: 3 Mayıs 2018

Hazırlayan Pelin Hasçalık
Fotoğraflar Félix Valiente
Makyaj Manuela Pane

RENK TAKİBİ
Dior Senior Makyaj Artisti Levent Sönmez; günümüz kadınlarının, günlük hayatın yoğun bir tempo içinde geçmesi sebebiyle anında, gözle görülür sonuçlar elde edebilecekleri, gün içinde en az tazeleme ihtiyacı duyacakları makyaj ürünlerini tercih ettiklerini söylüyor. "Bu ihtiyaçtan yola çıkılarak yaratılan yeni Diorskin Forever Undercover fondöten, su bazlı ultra ince dokusu sayesinde kolayca uygulanıyor ve 24 saat kalıcılık sağlayan formülüyle makyajın gün boyu aynı tazelikte kalmasını sağlıyor." Sönmez ekliyor; "Bu sezon yoğun, hacimli ve tek tek ayrılmış kirpikler ön planda. Kirpiklerinize istediğiniz yoğunlukta hacim veren, maskara dünyasındaki ilk ve tek sıkılabilir maskara Diorshow Pum'N'Volume'ü kullanarak siz de bu görünümü elde edebilirsiniz. Renkli gözlere sahipseniz, göz renginizi ortaya çıkarabilmek ve sofistike bir makyaj bitişi elde etmek için göz makyajında kırmızı ya da kızıl gibi kontrast tonlar kullanabilirsiniz."

POP PEMBE
Dudağın doğal pembe tonunu vurgulamak için Sönmez'in önerisi, sekiz renk seçeneğiyle bakım yapan Dior Backstage Lip Glow. "Yoğun ve çarpıcı bir görünüm içinse Rouge Dior'un saten bitişli 33 renk seçeneğinden dilediğinizi uygulayabilirsiniz."

SICAK EFEKT
Gözlerde tercihiniz doğal makyajsa, sezon trendi sıcak renkleri dudaklarınıza ombre efektle uygulayın. Sönmez'in tavsiyesi; "Dudak kontürünü Rouge Dior Liquid'in mat ya da saten bitişli tonları ile belirginleştirin ve metalik tonlarla dudaklarınıza hacim kazandırın.