Yüksek ısı altında
GÜZELLİK

Yüksek ısı altında

Güneşe dair değişmeyen kuralları hatırlıyor, yaza en çok yakışan yenilikleri açıklıyoruz.

GÜNCELLEME TARİHİ: 13 Ağustos 2018

Pelin Hasçalık
Fotoğraflar Christine Kreiselmaier

Güneş ışınları söz konusu olduğunda hatırlanması gereken ilk kural; güneş koruyucu kremleri cilt tipine göre seçmek ve her üç saatte bir koruyucuyu tazelemek. Uzmanlara göre kontrolsüz güneşlenmek yaşlanmayı hızlandırarak kırışıklıklara, leke oluşumuna, hatta cilt kanserine sebep olabiliyor. İyi bir güneş koruyucunun geniş spektrumlu (hem UVB hem de UVA için koruyucu), suya dayanıklı ve sivilce oluşumunu engellemek için su bazlı olması gerekiyor.


Bath & Body Works In The Sun Sea Salt Saç Spreyi, 119 TL - Aveda Sun Care Protective Hair Veil, 105 TL - Nuxe Huile Prodigieuse Kuru Yağ, 135 TL - Sephora Collection Volume On Maskara, 34,90 TL - GlamGlow/Sephora Waterburst Nemlendirici, 199 TL

Özellikle güneş ışınlarının yoğun olduğu öğle saatlerinde koruyucu faktör olarak SPF 50 tercih etmek dikkat edilmesi gerekenlerden. Eğer güneş kremini gün içerisinde birkaç kez uygulamak size sıkıcı geliyorsa, sprey formundaki ürünler işinizi kolaylaştıracaktır. Uygulama esnasında, güneş ışınlarına maruz kalan saç derisi, kulaklar, göz kapakları, dudaklar ve ayakların üst kısmı da ihmal edilmemeli. Bu küçük bölgelere güneş koruyucu stick'lerden uygulayabilir, sonrasında güneşin keyfine varabilirsiniz.

HÜCRESEL
Tüm cilt tipleri için uygun olan ve çok yüksek koruma sağlayan Bioderma Photoderm Max Aquafluid SPF 50+, hücresel bioprotection patenti ile hücreden başlayan koruma sağlıyor.


Bioderma Photoderm Max Aquafluid SPF 50+, 84,50 TL

ANTİOKSİDAN
İçeriğindeki antioksidan polifenoller sayesinde anti-aging koruma özelliğine sahip olan Caudalíe Soleil Divin Anti-Aging SPF 50, lekesiz, doğal ve uzun süreli bronzluk elde etmek için ideal.


Caudalíe Soleil Divin Anti-Aging SPF 50, 115 TL

HASSASİYET
Su bazlı formu ve ekstra hafif, yağ içermeyen jel yapısıyla suya ve terlemeye karşı dayanıklı Daylong Sensitive Ultra Face Gel Fluid SPF 30, hassas, alerjik, yağlı ve akneye eğilimli ciltler için hassas koruma sunuyor.


Daylong Sensitive Ultra Face Gel Fluid SPF 30, 69 TL

YENİLEYİCİ
Güneş ışınlarını bloke ederek nem dengesini koruyan Shiseido Sun Protection Lip Treatment SPF 20, ağırlık hissi vermeden dudakların dokusunu yenileyerek, yumuşaklık kazandırıyor.


Shiseido Sun Protection Lip Treatment SPF 20, 149 TL