Yeni yılda yeni bir cilt için 5 temel adım
GÜZELLİK

Yeni yılda yeni bir cilt için 5 temel adım

Yeni yılda cildinizi yenilemeye ne dersiniz? İşte sizler için derlediğimiz püf noktalar...

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Ocak 2019

Yeni yıl hedeflerinizin arasında sağlıklı, ışıl ışıl parlayan ve kusursuz bir cilt hayal ettiniz mi? Eğer hayal ettiyseniz sizler için hazırlamış olduğumuz cilt bakım haberimize göz atabilirsiniz.

Cilt yüzeyinde biriken kir, makyaj kalıntıları, yağlar ve ölü derileri yeterince temizlemediğimizde cildimizde birtakım ciddi sorunlar oluşabilir. Bu sebeple yeni yılda cilt yıpranmaların önüne geçmek gerekir. Aslında bunu yapmak sanıldığı kadar zor değil, birkaç püf nokta yeterli…

Cildiniz için doğru temizleyiciyi bulun

Cilt bakımı için kalıp sabunlar kullanarak hata yapmayın. Genellikle vücut temizliğinde kullanılan kalıp sabunlar cilt bakımı için uygun olmayan maddeler içerebiliyor. Bu sebeple kendi cildinize uygun temizleyiciler kullanmak daha doğru olacaktır. Eğer cildinizin yağlı bir yapısı varsa, köpük jeller sizin için ideal bir tercihtir. Tam tersine kuru cilde sahipseniz eğer, cildinizi bir yandan temizleyen bir yandan da nemlendiren temizleyicileri kullanmalısınız.



Çok fazla peeling uygulamalarından uzak durun

Cildinizi düzenli olarak ölü derilerden arındırmak önemlidir. Fakat her şeyin fazlası zarardır. Haftada 1-2 kez yapılması daha uygundur. Dairesel ve yumuşak hareketlerle, cildinizi tahriş etmeden yine cildinize uygun peelinginizi uygulayabilirsiniz.



Tonik kullanımını ihmal etmeyin

Temizlenen, peeling yapılan cildinizdeki açılmış gözenekleri sıkılaştırmak için tonik kullanımı oldukça önemlidir. Ayrıca temizlik esnasında tamamen kirden arınmayan cildi derinlemesine temizler ve ferahlatır. İçerisinde alkol bulunmayan tonikleri seçmeniz özellikle hassas cildi olanlar için idealdir.



Cildinizi nemlendiricisiz bırakmayın

Cilt için en önemli bakımlardan biri de nemlendirici ürünlerdir. Yine cilt yapınıza uygun bir nemlendiriciyi temizleme ve tonikleme sonrası uygulamanız ideal olacaktır. Bu sayede esneklik kazanan cildin kuruluktan dolayı kırışma ihtimali de en aza inecektir. Bol bol su içmek de buna dahildir.



Stresi azaltın

Uykusuzluk ve stresin cilt üzerinden birçok olumsuz etkileri vardır. Gözaltların koyulaşması ve belirginleşmesi gibi kötü görünümler de yaratır. Siz de bu durumu yaşamamak, sağlıklı ve kusursuz bir cilde sahip olmak istiyorsanız iyi bir gece uykusu alıp rahatlamayı ihmal etmeyin. Ayrıca yoga dersi almak ya da spa masajı bir alternatif olabilir.