Kış banyosu nasıl yapılır? Kış banyosunun faydaları nelerdir?
GÜZELLİK

Kış banyosu nasıl yapılır? Kış banyosunun faydaları nelerdir?

Peki kış banyosu nasıl yapılır ve faydaları nelerdir?

GÜNCELLEME TARİHİ: 20 Ocak 2019

Kış aylarında cildimizin en zorlu düşmanlarından biri olan soğuk havadır. Cildi kurutur ve yıpratır. Cilt kurumalarını engellemek için bazı püf noktaları uygulayabilirsiniz. Peki kış banyosu nasıl yapılır ve faydaları nelerdir? İşte merak edilen tüm detaylar…

Kış aylarında soğuk ve sert rüzgarların etkisiyle cildinizin yağ oranını azalır. Nemsiz kalan ciltlerde bazı problemler görülmeye başlar. Bu problemlerden birkaçı da kuruluk, kızarıklık ve cilt derisinde lekelenmeler, kırışıklıktır. Ciltte oluşan bu problemleri yaşamamak ya da ortadan kaldırmak istiyorsanız cilde iyi gelen ürünleri kış banyosunda kullanarak cildinizi yenileyebilirsiniz. İşte o ürünler…

Duş esnasında yağlar kullanın

Kış aylarında soğuk havanın etkisiyle sıcak suyun altından saatlerde durmayı isteriz fakat sıcak su ciltte kuruluk yapar. Bu nedenle duş esnasında vücudunuzun nemini kazandıracak yağlar kullanmanızda fayda var. Ayrıca duş süresini mümkün olduğunca kısa tutmak ya da ılık su tercih etmek doğru olacaktır.

Bakım maskelerini ihmal etmeyin

Cilt bakım maskeleri ciltte oluşan ölü derileri yok eder ve cildi nemlendirir. Buharda gözenekler açılır, sıkılaştırmak için cildi nemlendiren bakım maskelerini kullanabilirsiniz.

Kokulu mumlar bulundurun

Kış banyosunda kokulu mumlar kullanarak dışarıdaki soğuk havanın enerjisini ortadan kaldırmanız mümkün. Bu mumlar sayesinde vücudunuzun daha iyi dinlendiğini hissedeceksiniz.

Doğal sabunları tercih edin

Kış mevsiminde soğuk hava şartlarından dolayı iyice hassaslaşan cildiniz için doğal sabunları tercih edin. Bu sayede kimyasalların vücudunuza zarar vermesinin önüne geçebilirsiniz.