Kusursuz bir ten
GÜZELLİK

Kusursuz bir ten

Şimdi seçim yapma vakti: Evde uygulanan aromaterapi bakımları ya da doktor ofisinde profesyonel cilt bakımı seansları.

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Ocak 2019

Pelin Hasçalık
Fotoğraflar Felicity Ingram

Günümüzün şehir yaşamı koşullarında etkileyici sonuçlar yaratan cilt bakım ürünlerinden aslında küçük bir beklentimiz daha var; ruh halimize iyi gelmeleri ve modumuzu yükseltmeleri... Büyük güne aylar kala cilt bakımınızda değişiklik yapma kararı aldıysanız; size ilk önerimiz, evde uygulayabileceğiniz aromaterapik bakım sağlayan doğal ürünleri tercih etmeniz.

Misbahçe markasının kurucu ortağı Serra Göney, cilt bakım rutinini doğala döndürmenin hem cildin uzun dönemde daha sağlıklı bir görüntü kazanmasına, hem de doğal aromaterapi içerikleriyle heyecanlı gelin adaylarının stresini azaltmaya yardımcı olduğu görüşünde: "Düğüne birkaç gün kala cilt bakım rutinini değiştirmeyi önermiyoruz ancak 3-4 ay öncesinde doğal içeriklerle hazırlanan bakım ürünlerimizle cildinize sağlıklı bir parlaklık kazandırmanız mümkün. Örneğin her mevsim günlük nemlendirici olarak kullanılabilen ve yüzde 100 doğal kaynaklı içeriklerle formüle edilen Nemlendirici Güneş Koruyucu Krem SPF 20, rahatlatıcı ylang ylang, lavanta ve paçuli uçucu yağları içeriyor. Bu aromaterapi yağlarıyla sebum dengesini sağlıyor ve yaşlanma karşıtı bakım yaparak ciltteki stresi azaltmaya yardımcı oluyor."

Serra Göney, evde bakım ritüeline eklenen doğal yağların düzenli kullanımda cilde sağlıklı bir canlılık kazandırdığını vurguluyor: "Yağlar, özellikle cildin daha çok neme ihtiyaç duyduğu kış aylarında nem bariyerini artırmak için etkili bir tercih. Leke karşıtı Kuşburnu Çekirdeği Yağı, hızlı emilimi ve kuru yağ yapısıyla bizim favorilerimizden. Gelin adaylarına ihtiyaç duydukları pozitif enerjiyi sağlayabilecek bergamot, portakal, okaliptus ve biberiye notalarıyla Canlandırıcı Masaj Yağı veya lavanta, ylang ylang ve portakal notalarıyla Rahatlatıcı Masaj Yağı ile yapılacak haftalık masaj seansları hem vücudu, hem zihni büyük güne hazırlamaya yetecektir."

Profesyonel cilt bakımına gelince; Avşar Klinik Kurucu Ortağı Op. Dr. Dilek Avşar, hazırlık aşamasına daha bütünsel bir şekilde yaklaşıyor: "Güzel bir gelin olmak herkesin hayali. Biz öncelikle bu özel güne hazırlananların varolan sıkıntılarını gidermeyi amaçlıyoruz. Gelinliklerinin içinde ve sonrasında kendilerini rahat hissetmeleri amacıyla, örneğin kilo problemleri ya da vücutlarının belirli bölgelerinde çatlak şikayetleri varsa onları tedavi ederek planlama yapmaya başlıyoruz. Profesyonel bakımlar ise cildi tanımakla başlıyor. Özellikle stresin hakim olduğu evlilik öncesi dönemde ciltte sivilce, kızarıklık ve hassasiyete çok rastlanıyor. Böyle bir sorun varsa, tedaviyi buna yönelik yapıyoruz. Cildin iyice temizlenmesi ve gözeneklerin sıkılaştırılması için yapılan tedaviler deriyi akne oluşumuna ve sonrasında ortaya çıkabilecek hassasiyetlere karşı koruyor. Yoğun akne oluşumu olan kişilere 3 haftada bir 3 seans lazerli radyofrekans uygulaması yapılıyor. Leke problemi yoğun olan genç kızlara Icon lazer tedavisi ayda bir, 2-3 seans öneriliyor. Akneli ve yağlı, kuru ve kırışık ya da elastikiyet kaybı olan sarkmaya müsait cilt tiplerine özel Hydrofacial bakımları ise cildin PH dengesini düzenliyor, derinlemesine temizlenmesini sağlıyor, gözenekleri sıkılaştırıyor, parlaklık ve canlılık sağlıyor." Dr. Avşar, Hydrofacial'ın 2-3 haftada bir, ortalama 6 seans olarak yapılması ve bu bakımın Q-Switch lazer ile desteklenmesi gerektiğini söylüyor. "Bu sayede hem leke oluşumunun önüne geçebiliyoruz hem de ciltteki ayva tüyleri giderilmiş oluyor. Uygulamaya dahil olan toniklenme işlemi de cilde gerginlik kazandırıyor." Saç dökülmelerine karşı da öneride bulunan Avşar, cilt bakımları sırasında saçlara uygulanabilecek multivitamin kürlerine dikkat çekiyor. "Bu bakımlar saçlarda dökülmeyi durdurduğu gibi, daha sağlıklı ve parlak saçların oluşmasını sağlıyor. Ayda ortalama 4-6 seans yapılması uygun görülüyor."

Avşar ayrıca göz altlarında boşluk sorunu olan kişilere, düğüne iki ya da üç ay kala göz altı ışık dolgusu yaptırmalarını tavsiye ediyor. "İnce dudaklara hafif dolgu uygulaması yapılabilir. Çökük ve sönük bir yüzden şikayetçi olan kişilerde ise dinamik dolgu desteği ile boşlukları gidermek mümkün. Parlak ve canlı bir cilt için de mutlaka somon DNA'lı multivitamin enjeksiyonlarını öneriyorum."