Chiara Ferragni'den güzellik koleksiyonu
GÜZELLİK

Chiara Ferragni'den güzellik koleksiyonu

İtalyan blogger Chiara Ferragni, cilt bakımı ve kozmetik sektörüne adım atıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Şubat 2019

10 yıl önce açtığı ve bir çığ gibi büyüyen The Blonde Salad adlı moda bloguyla dünya çapında tanınan Chiara Ferragni, güzellik koleksiyonu çıkarmaya hazırlanıyor. Makyaj sanatçısı Manuele Mameli ile 'Beauty Bites' makyaj dersinden fotoğraflar paylaşan Ferragni, gelecek yıl güzellik ürünleri çıkaracağını duyurdu.

CHİARA FERRAGNİ KİMDİR?

Chiara Ferragni bundan 10 yıl önce Bocconi Üniversitesi'nde hukuk okurken The Blonde Salad'ı İtalyanca ve İngilizce olarak hayata geçirmeye başladı. Moda klişelerinin dışına çıkarak her şeyi bir salata misali birbirine karıştırmak istiyordu. Kızıl-kahve olan saçlarını sarıya boyattıktan sonra ise bloguyla uyum sağlayarak yükselişinin hızlandığını fark etti. İtalya'daki şöhreti ona kaliteli ve iyi bir yaşam sunacak kadar hızlı büyüdüğü için okulu bitiremedi. Halbuki mezun olmasına yalnızca üç sınavı kalmıştı.

2010'da giyim ve aksesuar ürünlerini kendi web sitesi üzerinden satmaya başladı. Milano, Paris ve Şangay'daki ünlü mağazalarda da ürün satışlarını başlattı. 2013'te Los Angeles'a taşındı. Artık Milano sahnesi ona küçük geliyordu. Kendisini uluslararası bir boyuta taşımak, daha iyi İngilizce öğrenmek ve İtalyanca aksanından uzaklaşmak istiyordu.

Kısa bir süre sonra Forbes dergisi, '30 yaş altı 30' adlı 30 kişilik başarı listesinde onun ismine yer verdi. Harvard İşletme Okulu blog ve kişisel markadan, nasıl para kazanılacağı konusunda onu örnek alarak bir çalışma gerçekleştirdi. Moda ve tasarımı buluşturan ürün yelpazesinde Chiara Ferragni marka bir sırt çantası 395 euro'dan alıcı buluyor bugün. Öyle ki, Ferragni satışlarından elde ettiği gelirle markasını 30 milyon euro'luk bir değere ulaştırdı.

Chiara Ferragni geçtiğimiz yıl şarkıdı Fedez ile devasa bir organizasyonla dünyaevine girdi. Çiftin düğününü sosyal medya üzerinden 67 milyon kişi izledi. Ferragni 2016'da İtalya'ya döndü. Çünkü dünyanın en çok takip edilen moda blogger'ı olarak istediği uluslararası üne ulaşmıştı...