Kilo kaybı sonrası estetik
GÜZELLİK

Kilo kaybı sonrası estetik

Aşırı oranda kilo kaybedenlerin bedenlerinde gözlemlenen sarkma sorununu, deri fazlalığını ya da form kayıplarını Estetik International’da uygulanan Post Bariatrik Cerrahi yöntemi ile çözmek mümkün.

GÜNCELLEME TARİHİ: 27 Şubat 2019

Pelin Hasçalık

PROBLEM UNSURU
Zayıflama cerrahisi sonrası estetik, yani Post Bariatrik Cerrahi sadece obezite hastalarında, kilo verme sonrası uygulanan bir yöntem midir? Estetik International'dan Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Selçuk Aytaç'a göre konunun temeli, kilo kaybı sonrası oluşan derideki sarkma sorunu: "Deri sarkma problemi sıklıkla ciddi kilo vermiş insanlarda görülüyor. Fakat kendi iradesiyle bu kiloları vermiş hastalarımız da mevcut. Dolayısıyla bedeninde sarkma sorunu yaşayan, deri fazlalığı olan, ciddi form kayıpları mevcut herkese bu cerrahi yöntem yapılabiliyor."

DİKKAT GEREK
Peki, kilo kaybı sonrası küçülemeyen ve sarkan deri dokusu sorunu uygulanan cerrahi yöntemle tamamen gideriliyor mu? Dr. Selçuk Aytaç, sarkık deriyi vücut bölgesinden tümüyle uzaklaştırdıklarını anlatıyor: "Eğer bedenin her tarafında söz gelimi, kollar, karın, yüz, bacak, popo gibi alanların tamamında sarkma sorunu varsa, operasyonu birkaç bölüme ayırarak ve zamana yayarak uyguluyoruz. Buradaki amaç hastanın konforunu sağlamak. Zayıflama cerrahisi sonrası estetikte en önemli konu, cerrahiyi yapacak doktorun uzmanlığıdır. Zira yapılan kesiler daha uzun ve tüm sarkmayı toparlamak adına farklı teknikler içerir. Sağlık kuruluşunun size sonrası kısmında yani iyileşme döneminde de refakat etmesi, bakımınızı üstlenmesi gerekir. Özellikle pansumanlar, masajlar, diyetisyen desteği ve sorularınız olduğu takdirde hemen ulaşabilme rahatlığını yaşamalısınız. Özellikle dikkat edilmesi gereken konu doktorun verdiği tavsiyelerdir, sonrasındaki kontroller de ihmal edilmemelidir."

YÖNTEM ÖNCESİ
Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur, yöntem öncesi hastanın kan değerlerine dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor. "Tüp mide gibi operasyonlar geçirmiş ve ortalama bir sene sonra ideal kilosuna gelen hastaların beslenme düzenlerindeki değişim, kan değerlerine de yansıyor. Bu sebeple estetik öncesi bir değerlendirme yapıyoruz, eğer istediğimiz değerlerde değilse, hemen tedaviye başlıyoruz."

ŞEKİL VERMEK
Dr. Bülent Cihantimur liposuction ve liposculpture yöntemleri arasındaki farkı şu şekilde açıklıyor: "İkisinin ortak noktası, yağ alımının yapılmasıdır. Ayrıştıkları nokta ise, liposculpture yağı alırken aynı zamanda yağa şekil verme avantajı ve sıkılaştırma sağlar. Cerrahın rahatça hareket etme, uzmanlığını ve sanatsal becerisini konuşturma şansı verir. Kısacası cerrahta bu şekilde bir kabiliyet yoksa, liposculpture kullanmasının bir manası yok. Fakat varsa, gerçek anlamda yağa şekil vererek inanılmaz vücutlar ortaya çıkarabilir."

DEĞİŞİM SONRASI
Post bariatrik cerrahi sonrası hastaların yaşadığı psikolojik değişimi değerlendiren Dr. Selçuk Aytaç, zayıflama kararıyla çıkılan bu yolun sonunda sarkmış deriyle baş başa kalan bireylerin aslında mutsuzluk yaşadıklarından bahsediyor: "Öyle ki, kiloluyken daha iyi göründüklerini düşünen hastaların sayısı çok fazla. Obezite cerrahisi sonrası estetik yaptıranlar ise, hedefler ine ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor."