Diyet yaparken dikkat edilmesi gereken 5 püf nokta!
GÜZELLİK

Diyet yaparken dikkat edilmesi gereken 5 püf nokta!

Diyeti uzun süreye yayarak, her şeyden vitamin alarak ve aç kalmadan yapmak büyük önem taşıyor. Peki diyet listelerini uygularken hangi noktalara dikkat etmek işinizi kolaylaştırıyor? Sizler için derlediğimiz önerilerle kısa sürede ve kalıcı kilolar verme

GÜNCELLEME TARİHİ: 21 Mart 2019

Yaz yaklaşırken en çok konuşulan konulardan biri diyet yapmak oluyor. Kısa süreli ya da hızlı kilo verme amacıyla yapılan sağlıksız diyetler daha sonra daha fazla kilo almanıza ya da farklı hastalıklarla karşılaşmanıza neden olabiliyor.

Bol su içmeyi unutmayın

Kilo vermenin kilit noktası su içmektir. Bol bol su içerek yağ yakımını hızlandırır ve kolayca kilo verirsiniz. Günde en az 2 litre suyu tüketmeniz gerekir. Su organların yaşamsal faaliyetlerini doğru şekilde sürdürebilmesi için de gerekli bir kaynaktır. Eğer su içmeyi sevmiyorsanız içerisine tarçın kabuğu, limon gibi tat veren besinler katabilir etkisini de daha fazla arttırabilirsiniz. Cam şişe içerisindeki suyu yanınızda bulundurmanız unutmadan içmenizi sağlayacaktır.

Ara öğünleri mutlaka yapın

Aç kalmak kilo vermenizi sağlamaz tam tersine zorlaştırır. Aç kalan vücut kendini korumaya alır ve işlevini azaltarak metabolizmanın yavaş çalışmasına neden olur. Bu nedenle kendinizi aç bırakmak yerine ara öğünleri ihmal etmemeniz gerekir. Ara öğün olarak kuruyemiş ya da meyveyi tercih edebilirsiniz. Buradaki önemli nokta yağsız ve kalorisi az olan ürünleri tercih etmek ve porsiyon sınırlaması yapmaktır.

Kilo vermek için acele etmeyin

Hızlı kilo vermek amacıyla yapılan şok diyetler sağlığınıza büyük zararlar verir. Bu tür diyetleri yapmak hem fizyolojik hem de psikolojik sorunlar yaşamanıza neden olur. Bu nedenle kilo verme işini belli bir zamana yayıp yavaş yavaş uygulamalısınız. Böylece bir süre sonra bırakarak daha fazla yemeğe de başlamazsınız. Ayrıca şok diyetleri uyguladıktan sonra yeme eğilimini tekrar göstererek daha fazla kilo alabilir ya da yiyememe hastalığı ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Sadece tek çeşit beslenmeyin

Tüm besin kaynaklarının içerdiği protein, vitamin, mineral, omega 3, b12, çinko ve daha pek çok içerikler farklılaşır. Vücuda ve insan sağlığına katkıları farklı olan bu besinlerin hepsini tüketmek önemlidir. Hepsini bir arada değil de günlere ve öğünlere de yayarak hem et, hem sebze, hem meyve, hem de probiyotik içeren ürünler gibi besinleri yeterli miktarda almaya özen göstermelisiniz. Böylece bu önemli içeriklerin eksikliğinde dolabilecek sağlık sorunlarının da önüne geçmiş olursunuz.

Hareketi hayatınıza katın

Yediklerinize dikkat etmeniz evet çok önemli ama bunun yanında hareket etmeniz de ayrı bir önem kazanıyor. Sadece tükettiğiniz besinleri düzenleyerek vereceğiniz kiloları hareket ettiğiniz zaman daha hızlı verebilirsiniz. Egzersiz olmadan zayıflamaya çalışmak vücutta sarkmalara da yol açabilecektir. Çok ağır egzersizler yapmanıza gerek yok, en basitinden asansör kullanmak yerine merdiveni tercih etmeniz, 30-40 dakika yürümeniz gideceğiniz yere varmadan bir durak önce inip yürümeniz gibi farklı alternatifler tercih etmeniz bile büyük etki yaratacaktır.