Tatildeyken cilt bakımınızı ihmal etmeyin!
GÜZELLİK

Tatildeyken cilt bakımınızı ihmal etmeyin!

Yaz sıcaklarının bastırmasıyla birlikte tatil planları da kaçınılmaz oluyor. Cildiniz tatildeyken zararlı etkenlere karşı daha açık oluyor. Bu durum ise size cilt sorunları olarak geri dönüyor. Cilt sorunu yaşamamanız için ise aslında pratik önlemler alma

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Temmuz 2019

Tatil keyfinizi doyasıya yaşamak için en önemli giysiniz olan cildinizi de doğru şekilde korumanız gerekir. En başta güneş ışınları olmak üzere tuzlu suyun da yaratacağı olumsuz etkilere karşı önlem almanız gerekir. Hem tatil bavulunuzda kolay taşıyacağınız hem de pratik uygulayabileceğiniz cilt bakım önerilerini derledik.

Güneş koruyucular olmadan asla!

Yüksek sıcaklıkların yaşandığı ve güneş ışınlarının dik geldiği saat 10:00 ve 16:00 arasında güneşe çıkmamaya özen göstermelisiniz. Güneşe çıkmadan en az yarım saat önce güneş koruyucu sürmelisiniz. Özellikle açık tenliyseniz güneşten etkilenme ve cildinizin lekelenme olasılığı daha yüksek olacaktır. Dolayısıyla 50 koruma faktörü içeren bir güneş kremi kullanmanız daha etkili olacaktır.



Güneş sonrası bakımı önemseyin!

Güneşten ve tuzlu sudan dolayı gerilen cildinizi rahatlatmanız gerekir. Bunun için farklı markaların ürettiği güneş sonrası ürünler vardır. Güneş sonrasında uygulanan cilt bakım ürünlerinin nemlendirici özelliği yüksektir. Kuruyan cildinizi gevşetir, yumuşak ve pürüzsüz görünmesini sağlar. Kaybettiği suyu geri vermeyi amaçlar.



Dudakları unutmayın!

Tatildeyken aslında en çok ihmal edilen dudaklardır. Tüm vücudunuz gibi dudaklarınızın da güneşten koruyucu bakıma ihtiyacı vardır. Bu nedenle yanınızda mutlaka dudak koruyucu bulundurmalısınız. Dudaklarınızın kurumasını önleyerek nemlendirir. Tuzlu suyun dudaklarınızı yakmasının önüne geçer. İçerisinde SPF olan dudak koruyucuları tercih ederek güneşe karşı da koruma sağlamış olursunuz.