Hindistan cevizinin 5 kullanım alanı
GÜZELLİK

Hindistan cevizinin 5 kullanım alanı

Doğal güzellik bakımlarından biri olan Hindistan cevizi yağının kullanım alanı oldukça geniştir. Hindistan cevizi yağı ile bakım yapmak hem kolay hem de oldukça etkilidir. Peki Hindistan cevizini hangi alanlarda kullanabilirsiniz?

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Ağustos 2019

Hindistan cevizi yağı yenildiğinde sağlığa da faydası büyüktür. Burada dikkat edilmesi gereken nokta Hindistan cevizi yağının tamamen doğal olmasıdır. Hindistan cevizi yağı ile yapabileceklerinizi sizler için derledik.

Saç bakımı

Kuru ve yıpranmış saçlar için en gözde bakımlardan biridir. Hem saç derisini hem de saç boylarını nemlendirmede oldukça etkilidir. Saçınızın tamamına uyguladığınız Hindistan cevizi yağını 7-8 saat bekleterek yıkayabilirsiniz.

Beslenme

Hindistan cevizini zeytinyağının kullanıldığı her alanda değerlendirebilirsiniz. Hem hoş kokusu ve aromasıyla lezzet katarken hem de faydalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için hastalıklara karşı da savunma sağlar.



Göz kremi

Göz altı kırışıklıkları ve kuruluklarıyla baş etmenizi sağlar. Doğal Hindistan cevizi yağını her akşam az miktarda ve masaj yaparak göz altlarınıza uygulayabilirsiniz. Aynı şekilde dudaklarınıza da sürebilir ölü hücreleri atabilirsiniz.



Makyaj temizleyici

Etkili bir makyaj temizleyicisi olan Hindistan cevizi yağı, suya dayanıklı makyajın bile çıkarılmasını sağlar. Hem cildiniz temizleme esnasında tahriş olmaz hem de içerisindeki vitamin ve minerallerle beslenmiş olur.

Cilt bakımı

Doğal nemlendiricilerden biridir. Cildinizdeki kuru ve pul pul görünümü yok etmeye yardımcıdır. Yaşlanma belirtilerine karşı savaş açarken, cilt kızarıklıkları ve akneler üzerinde de olumlu etkilere sahiptir.