Yazın sıcak yüzü
GÜZELLİK

Yazın sıcak yüzü

Cilt bakımının ilk adımını oluşturan nemlendirme tam olarak ne anlama geliyor?

GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Ağustos 2019

Oscar de la Renta'ya kariyerinin ilk yıllarında bir soru yöneltiliyor; "Müşterileriniz kimler?" Bu soruya espriyle karışık cevap veriyor; "Tekneden inen bir kadın düşünün... Tekne derken, tabii ki Fransız Rivierası'ndaki en büyük yattan söz ediyorum!" Oscar de la Renta'nın belirtmediği ama bizim emin olduğumuz bir detay var: Bu kadın aynı zamanda muhteşem kırmızı ruju ile tüm bakışları üzerine çeken biri. Peki, hayalimizdeki kadının kırmızı ruj sürdüğünden nasıl bu kadar eminiz? Çünkü yazın olmazsa olmazı plaj güzelliği (bronz ten ve balm parlaklığına sahip dudaklar düşünün) görkemli bir dokunuşu hak ediyor. Parlak cilt, hafifçe vurgulanan gözler ve mat kırmızı dudaklar, yaz aylarında muhteşem görünmenin kilit noktalarından. Boğucu sıcaklar düşünüldüğünde, "az çoktur" mottosunun devreye gireceği malum. Zoë Kravitz ve Laura Harrier gibi ünlü müşterilere sahip olan makyaj artisti Nina Park da yaz makyajının onlarca adımdan oluşmaması gerektiğine katılıyor ve sıcak aylarda birkaç adımın yeterli şıklık sağlayacağını söylüyor.

Yaz makyajı için cildi içeriden beslemek mühim. En önemli adım ise cilde ışık kazandıracak bir nemlendirici ile işe başlamak. Park'ın bu konudaki favorisi, ciltte makyaj için baz oluşturan Kiehl's Glow Formula Skin nemlendirici. Emma Stone ve Alicia Vikander ile çalışan makyaj artisti Rachel Goodwin'in makyajdaki tercihi ise Koh Gen Do Aqua fondöten: "Eğer cildinizde kapatmanız gereken koyu lekeler ya da kızarıklıklar varsa, yüksek oranda kapatıcılık sağlayan bir fondöten seçerek, mümkün olduğunca az miktarda kullanabilirsiniz. Fondötenin ikinci bir ten gibi cildinizi sarması ve doğal bir aydınlık vermesi için ilk olarak elinizin üzerini ıslatın. Makyaj fırçasına yuvarlak hareketlerle fondöteni sürün ve fırçayı hafifçe elinizin üstünde ıslattıktan sonra ürünü uygulayın."

Cilt makyajından sonraki adım; hafif ve natürel bir göz makyajı. Bu aşamadaki kilit noktalar, hafif bir maskara uygulamak ve kaşları biçimlendirmek. Goodwin'in önerisi, Neutrogena Healthy Volume Mascara fakat siz kendi tercih ettiğiniz bir maskarayı da hafifçe kirpiklerinize, topaklanma yapmadan, sadece renk kazandırmak amacıyla uygulayabilirsiniz. Eğer havuza ya da plaja gidiyorsanız veya nemli bir iklimdeyseniz, suya dayanıklı maskara formüllerini tercih etmelisiniz. Kaş biçimlendirme konusunda ise Park'ın önerisi kaş kalemiyle ufak çizgiler oluşturarak sadece boşlukları doldurmak. Ardından kaşları yukarı doğru tarayarak, sabitleyici kaş jeliyle uygulamayı sonlandırın.

Kırmızı ruj genelde titizlik ve bakım gerektirmesiyle ünlüdür. Oysa 2019 yazında kırmızı rujları uyguluyor ve birkaç saatliğine unutuyoruz. İşin sırrı; çantada taşırken erimeyecek ya da dudaklarda rötuş gerektirmeyecek bir formül seçmek.

Goodwin, "Sadece gösterişli bir rujla beş dakikadan az zamanda yaz makyajınız tamam" diyor. İlk seçenek: Balm ile dudaklarda baz oluşturduktan sonra ruj uygulamak. Balm'ı sürdükten bir dakika sonra (dudaklarınız nemli olmalı) ruju uygulayın ve son olarak MAC Cherry dudak kalemi gibi bir opsiyonla dudaklarınızı çerçeveleyin. Daha kalıcı çözümler için likit rujlardan yardım alın. Önerimiz; Sephora Collection Cream Lip Stain Always Red likit ruj. Bu ruj, en yağlı yemekleri dahi yerken dudaklara bulaşmama ve rengini muhafaza etme özelliğine sahip. Eğer tercihiniz daha güncel ve modern bir versiyonsa, yeni pudra mat yapılı Chanel Rouge Allure Radical Liquid Powder ruj sizi mutlu edecektir. Eğlenceli bir tüp ambalajda sunulan bu ürünün iki özelliği var; dudakları kadife hisle tanıştırması ve ardında muhteşem bir renk bırakması. Rujunuz tamamsa, size son bir önerimiz var: Chanel İlkbahar/Yaz 2019 defilesindekine benzer geniş bir hasır şapka ve çıplak ayaklarla yumuşak yaz esintisini kucaklayın.