Daha ışıltılı bir cilt için 5 önemli kural
GÜZELLİK

Daha ışıltılı bir cilt için 5 önemli kural

Yazdan kışa geçerken yıpranmış, nemini kaybetmiş ve pul pul dökülen bir cilt ile karşı karşıyaysanız panik yapmayın. Bazı püf noktalar ile cildinizi kısa zamanda toparlayıp ışıl ışıl bir görüntü yakalayabilirsiniz.

GÜNCELLEME TARİHİ: 11 Eylül 2019

Güneşin zararlı ışınlarından kaynaklı olarak cildiniz matlaşmış ve nemini kaybetmişse sizin için önerilerimiz var. Kışa güçlü ve canlı bir cilt ile girmeniz için 5 önemli noktaya dikkat etmeniz yeterlidir. Sonrasında ışıltılı bir cilt sizin olacaktır.

YIKAMAK

Cildinizi sabah ve akşam yıkamanız yeterlidir. Sürekli yüzünüzü yıkamak daha temiz olacağı anlamına gelmez, tam tersine yıpranmasına neden olur. Kullanacağınız suyun ılık olmasına özen göstermelisiniz. Sıcak su cildinizin kurumasına ve nemini kaybetmesine neden olacaktır.



TEMİZLEMEK

Cildinizi sabun içermeyen temizleyiciler ile arındırmalısınız. Cilt yapınıza uygun ve nemlendirici özellikli temizleyicileri tercih edebilirsiniz. PH değerine uygun olmalı ve cildinizi koruyucu özellikler göstermelidir. Özellikle temiz içerikli olan dermo kozmetik ürünleri tercih edebilirsiniz.



NEMLENDİRMEK

Bu süreçte cildinize bol bol nemlendirici sürmeyi ihmal etmemelisiniz. Yine cilt yapınıza uygun olan su bazlı, jel, losyon gibi farklı ürünler tercih edebilirsiniz. Kuru bölgelerinize odaklanmanız ve yağlı bölgeleriniz için elinizde kalanı yedirmeniz yeterlidir.



SU İÇMEK

İçtiğiniz su miktarı cildiniz üzerinde doğrudan etkilidir. İçerisine meyve atarak da olsa bol bol su içmeyi ihmal etmemelisiniz. Böylece cildinizi içten de nemlendirmiş olursunuz. Günde en az 2,5 litre su içerek cildinizin nasıl canlandığını kendiniz de görebilirsiniz.



YEMEK

Yedikleriniz ve içtikleriniz cildinizi yakından etkiler. Özellikle C vitamini yönünden zengin besinleri düzenli olarak tüketmeye özen göstermelisiniz. Portakal, mandalina, greyfurt, kivi, limon besinler bunlara örnektir ve ara öğünlerinizde de olsa yer vermeniz çok faydalı olacaktır.