Santa Maria Novella artık Türkiye’de!
GÜZELLİK

Santa Maria Novella artık Türkiye’de!

Müdavimlerinin uzun zamandır sabırsızlıkla beklediği,dünyanın en eski eczanelerinden biri; beş yüzyıla yaklaşan parfüm tecrübesiyle Santa Maria Novella artık Türkiye’de.

GÜNCELLEME TARİHİ: 26 Kasım 2019

Officina Profumo Farmaceutica di Santa Maria Novella, 1221 yılında İtalya'nın Floransa şehrinde kurulmuş. Parfümleri yaklaşık beş yüzyıllık bir tarihe ve kültüre sahip olan marka aynı zamanda dünyanın en eski eczanelerinden biri olarak biliniyor. Başlarda küçük revirleri için ilaç ve merhemler hazırlayan, şifalı bitkiler yetiştiren şirket, mucizevi ürünlerinin ünü İtalya'yı aşmaya başlayınca, Toskana Grandükü'nden Yüksek Kraliyet Nişanı almış. Artan taleple birlikte 1612 yılında eczane halka açılmış. 1700'lü yıllarda ise bu muhteşem ürünlerin ün, Rusya, Hint adaları, hatta Çin'e kadar ulaşmış.

Santa Maria Novella'nın bilinen en eski kokusu, ilk kez alkol kullanarak yaptıkları Acqua di S.M.Novella. Queen's Water,yani Kraliçenin Suyu olarak da bilinen bu koku, 1533 yılında Medici Ailesi'ne mensup Caterina de' Medici'nin özel isteği üzerine hazırlanmış. Caterina de' Medici'nin Enrico di Valois ile evlenerek Fransa kraliçesi olması ve bu kokuyu yanında götürmesi ile Acqua di S.M.Novella kolonyadan ziyade parfüm olarak anılmaya başlanmış. Bugün Santa Maria Novella ürünleri, kendilerine ait tarihi geçmişleri ile, ilk günkü formüllerine sağdık kalınarak, yenilikçi bir yaklaşım ve modern teknolojiye sahip üretim merkeziyle Floransa'da üretiliyor. Kurulduğundan bu yana ara vermeden üretimine devam eden firma, Floransa'daki tarihi mağazasında günde yaklaşık iki bin ziyaretçi ağırlıyor.

Eşsiz formüller ile tasarlanan kozmetik ürün seçenekleri; el, yüz, diş, saç ve vücut bakım ürünlerine birçok alternatif sunuyor. Ürünlerin temeli bitkilere ve doğal yağlara dayanıyor ve hiçbiri hayvanlar üzerinde denenmiyor. Marka çatısı altında, birçok kokunun devamı niteliğinde sabun, banyo köpüğü ve kremler de bulunmak mümkün. 1991 yılından bu yana Eugenio Alphandery yönetiminde olan Officina Profumo Farmaceutica di Santa Maria Novella, "gelenek ve innovasyon" mottosuyla ürünlerini sadece Floransa'da değil, Avrupa'nın büyük şehirlerinde ve ABD, Rusya, Avustralya, Endonezya, Japonya, Tayvan, Kore gibi birçok ülkede satışa sunuyor. Şimdiyse Harvey Nichols Kanyon, Galeries Lafayette Emaar Square Mall ve Brandroom Nişantaşı'nda farklı, özgün ve seçkin koku arayışında olanlar için sonbaharın vazgeçilmez parfümleri arasında yerini alıyor.