Lekelere yeni çözüm
GÜZELLİK

Lekelere yeni çözüm

Mesoestetic, Cosmelan depigmentasyon yöntemiyle cilt lekelerinde hem tedavi edici hem de düzenleyici etki vadediyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Aralık 2019

Pelin Hasçalık

1984 yılında kurulan, dermokozmetik ve kozmetik tıbbı konusunda uzmanlaşan Mesoestetic, 30 yılı aşkın süredir depigmentasyon tedavileri için global bir referans noktası. Markanın uzun geçmişi düşünüldüğünde, dünyanın bir numaralı depigmentasyon yöntemi olarak gösterilen Cosmelan ile ne kadar iddialı olduğu daha iyi anlaşılıyor. Bu yöntemin etkisi, melanin üretimini ayarlarken lekeleri ortadan kaldırmak için çalışan ikili düzeltici ve düzenleyici etkisinden geliyor.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerafettin Saraçoğlu melanini kısaca şu şekilde açıklıyor: "İnsan derisi rengini bir pigmente borçludur. Melanin adı verilen bu pigment melanasom adı verilen organellerde toplu olarak deri üst katman hücrelerinde bulunur. Derimizi ve dolayısıyla bizi güneşin olumsuz etkilerinden korumakla görevlidir. Bu önemli rolü yaparken, yıllar içerisinde güneşin kronik etkilerine maruz kalma, ırksal, hormonsal, ilaç ve kozmetik ürünlerin etkisiyle deride farklı lekelenmeler oluşur ve yıllar içinde artar. Bu durumun ana sorumlusu olan güneşi hayatımızdan tamamen çıkarma şansımız yok. Fakat olumsuz etkilerini gidermek için farklı tedavi ve korunma yöntemleri sunabiliyoruz."

Cosmelan yöntemi, uzmanlara göre ciltte leke oluşumunun tekrarlamasını durdurabiliyor, yeni hiperpigmentasyonların oluşumunu önleyebiliyor ve kısa ya da uzun vadeli sonuçlar ortaya koyabiliyor. Medikal Estetik Hekimi Dr. Osman Baş, her cilt tipinde ve her mevsim uygulanabilen bir yöntem olduğunu söylüyor: "Tedavi sırasında hastalar aktif yaşamlarına ve iş hayatlarına rahatlıkla devam edebilirler. Orta ve hafif olgularda Cosmelan tedavisi yeterli olurken, daha ağır ve inatçı olgularda yoğun ve güçlü etkiye sahip Dermamelan uygulaması ile daha etkin sonuçlar alınabiliyor."

İdeal sonuçları elde etmek iki önemli aşama gerektiriyor; uzman bakımı ve evde bakım. İlk aşamada, kabin içerisinde bir uzman tarafından, oluşan melanin üzerinde yoğun bir depigmentasyon tedavisi uygulanıyor. Uzman yağ temizleme solüsyonu ve Cosmelan 1 yüz maskesini uyguluyor. İkinci aşamada evde uygulanan bakım, depigmentasyona devam etmek, düzenlenmesini sağlamak ve tekrarlanmasını kontrol altına almak amacıyla topikal tedavi uygulamasından oluşan altı aylık evreyi kapsıyor: Cosmelan 2 yüz kremi hem kabinde elde edilen sonucu korumak hem de yeni lekelerin ortaya çıkmasını önlemek için kullanılıyor.

Melan Recovery, Cosmelan'ın dökülme süreci nedeniyle hassas hale gelen, kızaran cildi rahatlatıyor, onarıyor ve yeniliyor. Melan 130+ Pigment Control ise Mesoprotech teknolojisiyle UVB, UVA, HEV ve IR ışınlarına karşı yüksek koruma sağlayan bir güneş kremi. Depigmentasyon özellikleri olan aktif bir bileşen içeren bu ürün, renkli dokusu sayesinde cilt tonunu dengelemeyi hedefliyor. Yapılan çalışmalar, tedavinin melanin kökenli tüm lekelerde ve her cilt tipinde etkili olduğunu destekliyor.